Raad van State verwerpt bezwaren tegen komst bedrijvenzone Blauwpoort

Burgemeester Kurt Vanryckeghem is opgelucht.© DJW
Burgemeester Kurt Vanryckeghem is opgelucht.© DJW
Redactie KW

De Raad van State heeft de laatste bezwaren tegen de -al twintig jaar geleden- geplande inrichting van het nieuwe bedrijventerrein Blauwpoort langs de E17 in Waregem verworpen. Daarmee ligt de weg open voor de komst van nieuwe niet-milieubelastende bedrijven en firma’s die op zoek zijn naar nieuwe bouwpercelen om hun activiteiten uit te breiden.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem die vanaf het begin mee aan het dossier werkte is heel opgelucht. Hij voegt er wel aan toe dat Vlaanderen het project eerder al goedkeurde nadat de provincie West-Vlaanderen het Provinciaal Ruimtelijk Inrichingsplan PRUP daarvoor had aangepast.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V): “Dit dossier startte begin deze eeuw maar kreeg onmiddellijk tegenwind van de buurtbewoners aan zone Blauwpoort en van Groen. Dat leverde toen meer dan duizend bezwaarschriften op. De procedure werd helemaal opnieuw opgestart, het PRUP nog beter aangepast. Toen Vlaanderen dat goedkeurde, werden bij de Raad van State nog een viertal bezwaren van buurtbewoners ingediend. Nu werden die verworpen en kan het werk van start gaan. Nieuwe bezwaren zijn niet meer mogelijk. Blauwpoort is helemaal uitgeprocedeerd.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier