Provincie geeft vergunning voor biolegkippenstal

Op deze verlaten hoeve Lannoo in de Hoogleenstraat wordt een biokippenbedrijf ingeplant.©CLY
Op deze verlaten hoeve Lannoo in de Hoogleenstraat wordt een biokippenbedrijf ingeplant.©CLY
Redactie KW

In de Hoogleenstraat 24 in Oostrozebeke komt op de voormalige hoeve Lannoo een biologisch legkippenbedrijf. 18.000 kippen zullen er onderdak krijgen, nu het beroep tegen de omgevingsvergunning is verworpen.

Op 21 februari 2019 werd een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen van een biolegkippenstal in de Hoogleenstraat 24. Tijdens het openbaar onderzoek werden 56 bezwaarschriften ingediend, waardoor het college van burgmeester en schepenen deze aanvraag weigerde.

De aanvrager ging echter in beroep bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen en die verleende op 21 november 2019 toch de vergunning. Het college van burgemeester en schepenen ging tegen deze beslissing in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Op 29 april 2021 besliste de Raad het beroep te verwerpen en de afgegeven vergunning niet te schorsen.

Het college van burgemeester en schepenen berust in dit arrest en zal geen verdere stappen ondernemen tegen de afgegeven vergunning. De aanvrager heeft eenzijdig verklaard geen verdere uitbreiding te zoeken in de richting van de bewoning. (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.