Problemen na cyberaanval bij VDL nog altijd niet helemaal van de baan

© (Foto SB)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een maand na de cyberaanval zijn de problemen bij bussenbouwer VDL nog steeds niet helemaal opgelost. “We hopen om spoedig met positieve informatie over de brug te komen”, aldus communicatieverantwoordelijke Miel Timmers.

Begin oktober werd het moederbedrijf van VDL Bus Groep in Nederland getroffen door een zware cyberaanval. In totaal maken 105 bedrijven onderdeel uit van de VDL Group, zo ook de afdeling in Beveren bij Roeselare waar de voorbije jaren tal van bussen van de band rolden. De cyberaanval was de voorbije weken voelbaar in de verschillende afdelingen. In Beveren konden de ondersteunende diensten aanvankelijk niet verder werken, later bleek de cyberaanval ook invloed te hebben op de productie.

Vanuit de Roeselaarse afdeling wenst men liever niet te reageren over de huidige situatie, vanuit Nederland gebeurt dat kort. “Momenteel zijn we volop bezig met het creëren van veilige, nieuwe digitale systemen waardoor we de productie opnieuw kunnen uitbreiden”, aldus woordvoerder Miel Timmers. Na een maand van problemen hoopt het bedrijf zo snel mogelijk terug te kunnen keren naar een normale manier van werken. “We hopen om spoedig, misschien zelfs begin volgende week, met een nieuwe stand van zaken over de brug te komen. Hopelijk kunnen we dan positieve informatie naar buiten brengen.” Wat de financiële impact is van de cyberaanval, is vooralsnog onduidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier