Primeur voor de streek: Poperinge verkoopt een straat

Mogelijk verkoopt Stad Poperinge (een deel van) de Nederlandlaan aan bedrijf Aviko. © foto MDP
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Het stadsbestuur ontving de vraag van het nieuwe aardappelverwerkend bedrijf Aviko, voor de aankoop van een stuk van de Nederlandlaan, tussen de Tsjechiëlaan en de Sint-Jansstraat.

“Deze straat doorkruist hun bedrijfssite op de industriezone Sappenleen en men zou deze site aanzienlijk efficiënter en veiliger kunnen inrichten indien het vermelde deel van de Nederlandlaan niet langer tot het openbaar domein zou behoren”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Voedselveiligheid

“Bepaalde grote afnemers van Aviko, zoals bijvoorbeeld grote hotelketens en ziekenhuizen, eisen in het kader van de voedselveiligheid, dat derden geen toegang mogen hebben tot de bedrijfssite. Nu loopt een brug boven de Nederlandlaan, van de ene kant van de site naar de andere”, vertelt de burgemeester.

Het stadsbestuur stelt een gedeeltelijke opheffing van het openbaar domein voor. Van deze opheffing zijn er weinig nadelen te verwachten. Er zijn enkel secundaire uitgangen van andere bedrijven gelegen, aan de achterzijde van hun percelen.

Geen grote rol in verkeer

De Nederlandlaan speelt bovendien ook geen noemenswaardige rol voor doorgaand verkeer op de industriezone. De bedrijventerreinvereniging vzw Popin en de bedrijventerreinbeheerder WVI werden geïnformeerd. Na een openbaar onderzoek, wordt het dossier opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.