Pop-upwinkel Collab@RSL brengt negen creatieve ondernemers samen in Roeselare: “Ik wil jonge ondernemers helpen”

In Collab@RSL zijn enkel handgemaakte producten te vinden. (foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Redactie KW

Annelies Van de Vyver (41) richtte in oktober de pop-upwinkel Collab@RSL in de Delaerestraat 15a in Roeselare op. Daar vind je diverse handgemaakte producten van maar liefst negen creatieve ondernemers.

Annelies Van de Vyver (41) uit Emelgem werkt in de schoonmaakploeg in AZ Delta campus Rumbeke, maar daarnaast startte ze onlangs haar eigen onderneming: in de Delaerestraat 15a in Roeselare richtte ze een pop-upwinkel op. Daar zijn niet alleen haar eigen handgemaakte artikelen te vinden, maar ook die van acht andere startende ondernemers.

Tien jaar geleden begon Annelies avondlessen naaien te volgen. Dat deed ze zodanig graag, dat het al gauw meer dan enkel een hobby werd. Daarom richtte ze haar eigen zaak Il filo rosso op, om haar eigen handtassen en herbruikbare producten te verkopen. Sinds oktober verkoopt ze haar werk ook in de pop-upwinkel Collab@RSL in de Delaerestraat 15a in Roeselare. Collab@RSL is een platform voor startende ondernemers die hun artikelen in een winkel willen verkopen, maar de kosten niet alleen kunnen dragen. Dit concept had Annelies al eerder met enorm veel succes in Brugge uitgeprobeerd.

Handgemaakt

“Brugge is natuurlijk heel erg toeristisch, maar Roeselare is dan weer een echte shoppingstad. Zeker nu, met het eindejaar in zicht, kunnen we inspelen op typische kerstartikelen”, zegt Annelies nog.

Daarnaast stroomden ook de aanvragen van ambitieuze ondernemers meteen binnen. Alle beschikbare plekken in de shop waren meteen bezet, zowel in Roeselare als in Brugge. De enige voorwaarden zijn dat de ondernemers over een btw-nummer moeten beschikken en dat al hun producten handgemaakt zijn.

Ondernemers

De ondernemers die op dit moment in Collab@RSL te vinden zijn, zijn Il filo rosso (handtassen en herbruikbare artikelen), EC Pottery (keramiek), Consept S (juwelen uit polymeerklei en giethars), SOAK (kaarsen in herbruikbare glazen en vaasjes), Sheena’s creatives (schalen en juwelendoosjes), Buro Allure (wenskaarten voor elke gelegenheid), Stitches & Poetry (borduren op gerecyclede stoffen), Home by Tom Gits (artikelen met kurk en hout) en Heart of Flower (pampertaarten en gepunnikte manden).

“Het is fantastisch om zo veel creatievelingen samen te brengen”, zegt Annelies. “Ik ben zelf vijftien jaar in de verkoop actief geweest. Nu kan ik niet alleen mijn eigen producten verkopen, maar ook jonge ondernemers helpen met hun verkoopvaardigheden.”

Collab@RSL is nog tot en met 3 juli 2022 open. Annelies droomt ervan om ooit haar eigen winkel te hebben, misschien in 2023.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.