Poolse supermarkt Malinka opent filiaal in Izegem

In de Poolse supermarkt in de Rozenlaan worden de rekken volop gevuld. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

In de Rozenlaan opent nu zaterdag 20 november een vestiging van de Poolse supermarktketen Malinka. In onze provincie is er in Waregem al één filiaal van. Je vindt er niet alleen een ruim aanbod aan Poolse producten en specialiteiten, maar bij uitbreiding ook heel wat uit andere Oost-Europese landen.

In Roeselare zijn er al Poolse supermarkten, in Izegem waren er eerder al kleinere winkels met hetzelfde aanbod aanwezig. Dat de uitbaters nu kiezen voor de komst van een filiaal van een keten naar Izegem is op het eerste zicht opmerkelijk, maar als je de bevolkingscijfers erbij haalt, is het ook niet helemaal vreemd. Volgens die cijfers wonen er 170 Polen in de stad en die zijn er de best vertegenwoordigde buitenlandse nationaliteit, gevolgd door Roemenen (126) en Russen (46).

“We kregen dan ook al langer de vraag van mensen van Poolse origine om in Izegem een winkel te openen”, zegt filiaalverantwoordelijke Evelina Truchveliska.

Typisch Pools vlees

“Onze winkel is niet alleen gespecialiseerd in tal van Poolse producten, maar biedt bij uitbreiding ook heel wat uit de Oost-Europese keuken aan. In dat opzicht is het interessant voor meerdere nationaliteiten, maar ook voor mensen die in België geboren en getogen zijn.”

“Zo hebben we bijvoorbeeld typisch Pools vlees in de aanbieding. Echte delicatessen, die een heel andere smaak dan varken of koe hebben, maar wel heerlijk zijn. Een echte ontdekking. Los daarvan doen we ook promoties op reguliere producten. Zo pakken we regelmatig uit met zeer goede prijzen voor frisdrank of snoepgoed, iets waar we de concurrentie met andere supermarkten mee durven aangaan.”

Feest in de winkel

De Malinka-supermarkt opent op 20 november de deuren. “Al zeker tot en met het einde van het jaar zullen we zeven dagen op zeven van 9 uur ’ s ochtends tot 20 uur ’s avonds open zijn”, verzekert Evelina.

“Onze vijf bediendes staan paraat om iedereen hartelijk welkom te heten en met raad en daad bij te staan. Zaterdag is het alvast feest in de winkel, met promoties, maar ook hapjes, drankjes en zelfs animatie voor de kinderen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.” (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.