Poetsvrouw Nathalie (50) uit Lichtervelde is nu ‘Kwaffeuse an hus’

“Voor veel mensen is een kapster aan huis geen overbodige luxe”, vertelt Nathalie Bonny. (foto Kurt Desplenter) © Foto Kurt
Redactie KW

Dat het nooit te laat is om het roer om te gooien, bewijst Nathalie Bonny. Zij besloot dit jaar, op haar vijftigste, om de sprong te wagen als fulltime zelfstandig kapster aan huis.

“Door mijn job als poetsvrouw merkte ik bij veel mensen de nood aan een kapster aan huis”, vertelt Nathalie. “Niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor wie minder mobiel is of gewoon weinig tijd heeft om naar de kapper te gaan, is een kapster aan huis geen overbodige luxe.”

Daarom besloot Nathalie enkele jaren geleden een avondopleiding tot kapster te volgen aan Syntra West in Kortrijk. Net voor de coronacrisis startte ze als kapster in bijberoep onder de naam Kwaffeuse an hus. Maar de combinatie met haar hoofdberoep werd te zwaar, waardoor ze een dikke maand geleden fulltime als kapster aan de slag ging.

sociaal contact

“Jaren geleden had ik al een eigen schoenenzaak, dus het leven als zelfstandige is me niet volledig vreemd”, zegt Nathalie, “maar uiteraard is het altijd spannend om echt de stap te zetten.” Hoewel kapster worden geen kinderdroom was, lijkt Nathalie er toch voor in de wieg gelegd.

“Ik had het kappen vrij snel in de vingers en ik hou bovendien enorm van het sociaal contact dat dit beroep met zich meebrengt”, klinkt het. “Men zegt wel eens dat een kappersbeurt een beetje therapeutisch werkt; naast het haar verzorgen, bied je ook gezelschap en een luisterend oor aan mensen die vaak alleen zijn. Daarnaast is het een voordeel dat de klanten in hun vertrouwde omgeving zijn. Dat stelt hen op hun gemak.”

Het aanbod van Nathalie is hetzelfde als bij een gewone kapper. “Knippen, kleuren, brushen, een permanent… het kan allemaal”, besluit Nathalie.

(LH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.