Pieter start met webshop voor lokale bioproducten

Pieter met zijn kinderen Eva, Olivia en Leander. (foto AVH)
Pieter met zijn kinderen Eva, Olivia en Leander. (foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Met de webshop www.vanbions.be kunnen klanten lokale biogroenten en -fruit, maaltijdboxen, zuivel, brood, vlees, veggie en vegan, dranken en droogwaren op één plek aankopen. Door alles in één webshop te gieten wil Pieter Bouciqué mensen die te weinig tijd hebben om al die producten in verschillende biowinkels te kopen, helpen.

Pieter Bouciqué werkt als bediende en start de webshop in bijberoep. Hij is al jarenlang actief als vrijwilliger en startte op de terreinen van psychiatrisch centrum Sint-Amandus met een aantal anderen een lokale biowinkel. Toen de verkoop daar stilviel door de coronacrisis ging hij zelf op zoek naar alternatieven.

“De ecologische filosofie ontstond bij mij toen ik begon te bouwen, ik kreeg ze zeker niet mee van thuis uit. Ik bouwde een strobalen passiefwoning, wat erg vooruitstrevend is. Nu wil ik nog een stapje verder gaan en anderen ondersteunen in hun ecologische levensstijl”, vertelt Pieter. “Mensen hebben nu minder zin om zelf boodschappen te doen. We koppelen het gebruikscomfort voor de klant aan een passende leveringswijze. Nadat de klant online de bestelling heeft geplaatst, wordt die met duurzaam transport aan huis of naar een afhaalpunt gebracht.” Dat doet Pieter momenteel met een elektrische deelwagen van CoopStroom.

Bestellen

Bestellen kan bij Pieter telkens tot woensdagavond. Vervolgens koopt hij alle producten aan bij diverse bioboeren, waarna de goederen op donderdagnacht al geleverd worden. Op vrijdag heeft elke klant zijn of haar bestelling in huis.

Op de webshop kunnen lezers van het Brugsch Handelsblad een korting van 20% krijgen met de code: BRUGSCH. (Arno Van Haverbeke)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten