Picanol start bouw nieuw hoofdkantoor in Ieper

Een 50-tal kinderen was samen met CEO Luc Tack en burgemeester Emmily Talpe aanwezig. © CMW
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

In Ieper werd woensdag de eerste paalfundering voor het nieuwe hoofdkantoor van Picanol Group de grond ingegaan. Het gebouw, dat de vorm van een schietspoel krijgt, moet zijn afgewerkt in 2024.

Picanol Group is gestart met de constructie van zijn nieuw hoofdkantoor in zijn thuisbasis in Ieper. Het nieuwe gebouw wordt opgetrokken op het huidige bedrijfsterrein, tussen het eigen trainingscentrum en de Zuiderring van Ieper.

Qua architectuur sluit het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor – in de vorm van een schietspoel – aan bij de geschiedenis van Picanol als weefmachinebouwer.

“Naar aanleiding van de eerste paalfundering nodigde het bedrijf kinderen van zijn medewerkers in Ieper uit om deze mijlpaal op beeld vast te leggen”, zegt woordvoerder Frederic Dryhoel.

Duurzame verankering

“Een 50-tal kinderen was samen met CEO Luc Tack en burgemeester Emmily Talpe aanwezig om dit plechtige moment vast te leggen op camera. Met het nieuwe hoofdkantoor wil Picanol Group bouwen aan de toekomst én zorgen voor een duurzame verankering van de groep in Ieper.”

De werkzaamheden zullen maximaal twee jaar in beslag nemen. Het nieuwe hoofdkantoor zou volgens planning in 2024 in gebruik genomen worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.