Oostende, Middelkerke en Diksmuide staan op regionale steunkaart: “Economische ontwikkeling versterken”

Bron: Belga

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de regionale steunkaart 2022-2027. De kaart omvat 25 gemeenten, waarvan drie in West-Vlaanderen, uit minder begunstigde gebieden waar bedrijven in aanmerking komen voor hogere subsidies of bijkomende investeringssteun, meldt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Het Vlaamse voorstel moet nog door de Europese Commissie worden aanvaard.

In de regionale steunkaart worden gemeenten afgebakend waar de overheid onder bepaalde voorwaarden hogere investeringssteun mag geven aan bedrijven naast de bestaande steun. Die extra regionale steun is in sommige gemeenten een welkom economisch duwtje in de rug.

Goed nieuws

In afspraak met de Europese Commissie is vastgelegd dat de regionale steunmaatregelen in België mogen toegewezen worden voor 25,83 procent van de bevolking. Voor Vlaanderen gaat het om 6 procent. Dat is minder dan tijdens de vorige periode (8 procent). “Goed nieuws aangezien dat betekent dat de economische ontwikkeling versterkt werd”, zegt minister Crevits. Toch vallen nog 25 gemeenten onder de steunkaart. Daar kunnen grote bedrijven onder bepaalde voorwaarden 8 procent investeringssteun krijgen.

Het gaat om 19 gemeenten in Limburg, 3 in West-Vlaanderen en 3 in Oost-Vlaanderen: Bilzen, Heers, Hoeselt, Lanaken, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Tongeren, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen, Pelt, Beringen, Genk, Ham, Leopoldsburg, Lummen, Tessenderlo, Zutendaal, Ronse, Geraardsbergen, Ninove, Oostende, Middelkerke en Diksmuide.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.