Ontdek je werkplek vanuit de lucht: staalbedrijf uit Gits pakt uit met helikoptervlucht om vacatures te vullen

Olaf Verhaeghe

Geen saaie introductiefilmpjes of duffe kennismakingen, wel een helikoptervlucht, een-op-een rondleidingen en de kans om een heuse citytrip te winnen. voestalpine Sadef, gespecialiseerd in alles wat met staalprofielen te maken heeft, uit Gits bij Hooglede heeft een wel heel bijzonder jobweekend in petto. In totaal zoeken ze zeker 25 nieuwe krachten, vooral mensen met een erg gegeerd technisch profiel.

voestalpine Sadef uit Gits bij Hooglede is op zoek naar nieuwe VIP’s, Very Important Profiles zoals ze hun werknemers zelf noemen. Het bedrijf dat bijna 75 jaar bestaat en gespecialiseerd is in de productie van staalprofielen voor de automobielsector en industriële voertuigen, in de bouwsector en voor zonnepanelen. In totaal werken een dikke 600 mensen op de site in Gits, maar ook nu blijft de nood aan nieuwe krachten groot.

Technisch profiel

Om die te vinden, haalt Sadef alles uit de kast. Waar bij vorige edities van hun vipjobdagen kandidaat-werknemers thuis werden opgehaald met een privéchauffeur of hun auto gratis werd gewassen op de kennismakingsdagen, schakelt het staalbedrijf dit jaar nog een forse versnelling hoger. Iedereen die solliciteert voor een van de zowat 20 à 25 openstaande vacatures, krijgt de kans om met een helikopter boven de bedrijfssite te vliegen.

De jobdagen op vrijdag 10 en zaterdag 11 september worden verder gekruid met individuele rondleidingen, een afterworkbar of uitgebreid ontbijt en een wedstrijd om een citytrip te winnen. Aan dat alles hangt vanzelfsprekend een vrij stevig prijskaartje, maar voor het bedrijf weegt die kost hoegenaamd niet op tegen de grote nood aan nieuwe werknemers. Vooral de zoektocht naar technische profielen loopt vaak moeizaam. “Die mensen zijn bijzonder gegeerd en de werkloosheid in onze regio is sowieso al enorm laag”, klinkt het. “We moeten iéts doen om op te vallen bij kandidaten, we moeten uit de band springen.”

Online inschrijven

Wie interesse heeft in een nieuwe uitdaging bij Sadef of op zoek is naar een job, kan terecht op www.vipjob.be. Daar kan je je CV achterlaten en je inschrijven voor een van de twee jobdagen. Op vrijdag start de jobdag om 17 of 18 uur, op zaterdag een keer om 9 uur en een keer om 10 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier