https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ondernemende Bruggeling start schildersbedrijf voor professionals: “Gat in de markt gevonden”

Tobias Depoorter mikt op meerdere filialen met Pegasus Paints. (foto DC) © Davy Coghe Davy Coghe
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Hij is amper 28 jaar jong, maar Bruggeling Tobias Depoorter heeft nu al een eigen bedrijf met twee vestigingen. Pegasus Paints profileert zich als hedendaagse partner voor zelfstandige schilders. “Er is zeker ambitie om op korte termijn nog meer filialen te openen.”

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Tobias op professioneel vlak al een aardig parcours afgelegd. Voor hij zijn eigen bedrijf oprichtte, was hij namelijk in de autowereld actief én studeerde hij af als leerkracht. “Ik was inderdaad automechanicus, eerst bij BMW en later bij Porsche. En eigenlijk wou ik daarna lesgeven over mijn passie voor auto’s, daarom volgde ik ook de opleiding tot leerkracht elektromechanica”, legt Tobias uit.

“Tijdens mijn studie kluste ik echter altijd bij als schilder. Dat was bij Reginald Vande Cappelle. Een ervaren rot in het vak, aan wie ik zowat al mijn kennis te danken heb. Dat ik eerst andere paden bewandelde, beschouw ik overigens niet als verloren tijd. Op die manier heb ik heel wat commerciële kennis opgedaan die ook nu goed van pas komt.”

Schilders storen zich soms aan het aanschuiven tussen particulieren

Enkel professionals

Tijdens zijn bijverdienste merkte Tobias dat er aardig wat frustraties leefden bij zelfstandige schilders. Hij besloot die opportuniteit aan te grijpen om een eigen bedrijf op te richten: Pegasus Paints. Vorig jaar begon het verhaal met een vestiging in Maldegem, recent kwam er in het Antwerpse Ranst een tweede filiaal bij. “Schilders storen zich soms aan de lange wachttijden of het feit dat ze ook effectief in een wachtrij moeten plaatsnemen, tussen de particulieren. Daarom focus ik voluit op professionals en een razendsnelle service. Daarmee heb ik een gat in de markt gevonden, want er is veel enthousiasme. Doorgaans mogen onze partners hun producten dezelfde dag nog verwachten. Bovendien ga ik zelf ter plaatse voor technisch advies of kleuradvies als dat wenselijk is, ook dat is tegenwoordig niet meer evident.”

Hoewel hij al snel over twee vestigingen beschikt, is het verhaal volgens Tobias nog lang niet ten einde. “Integendeel! Er is zeker ambitie om op korte termijn nog meer filialen van Pegasus Paints te openen. Zo is het eerste plan om ons pand in Maldegem vooral als opslagruimte in te zetten en een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen te starten.”

Info: https://pegasuspaints.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.