Ondanks corona, 24 nieuwe zaken in Waregem: “Dankzij goede ondersteuning”

Nathalie Pannemans van de nieuwe schoenenwinkel Par Deux, burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepen Kristof Chanterie, citycoach Wout Taghon, Naomi Schmidt & Isabel Frederiks van de nieuwe boetiek Nobelle.© (Foto DJW)
Nathalie Pannemans van de nieuwe schoenenwinkel Par Deux, burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepen Kristof Chanterie, citycoach Wout Taghon, Naomi Schmidt & Isabel Frederiks van de nieuwe boetiek Nobelle.© (Foto DJW)
Redactie KW

In een jaar tijd kwamen er in Waregem en de deelgemeenten 16 nieuwe horecazaken bij en 8 winkels. Daarnaast werden 10 bestaande handelszaken vernieuwd. En in het Pand, dat momenteel wordt gerenoveerd, is momenteel al 63 procent van de totale winkeloppervlakte verhuurd, aangevuld met ook nog eens 73 procent van de aangeboden kantoorruimte.

“Het is een aangename vaststelling dat zelfs tijdens deze coronacrisis nieuwe winkels en horecazaken het bestaande commerciële aanbod hebben uitgebreid. Daarnaast heeft de stad er alles aan gedaan om gedurende een jaar de lokale economie te ondersteunen”, zeggen schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie en citycoach Wout Taghon. Wat opvalt, is dat vooral Sint-Eloois-Vijve in twaalf maanden tijd vijf horecazaken erbij kreeg. Dat zal te maken hebben met de snelle bevolkingsaangroei in de deelgemeente, vooral dankzij het succes van het project Wonen aan de Leie. Beveren-Leie mag zich dan weer verheugen over de opening van drie nieuwe winkels, zeker omdat er de voorbije jaren meer handelszaken verdwenen dan er bij kwamen. “Ook belangrijk is dat de stad vorig jaar elke inwoner een cadeaubon van 25 euro gaf die alleen in de lokale handelszaken kon gespendeerd worden. Straks komt er nog een ondersteunend relance-evenement. Dat zal in juni zijn. Het wordt een soort Pandjes & Batjes, maar dan wel in een aangepaste versie”, verduidelijkt schepen Chanterie. Citycoach Wout Taghon voegt eraan toe dat vanaf 11 juni in Waregem en de deelgemeenten een actie start rond het EK voetbal. “Het gaat over de organisatie van een voetbalpronostiek: de Tifogame. Alle leden-handelszaken van Winkelen in Waregem en Unizo Groot-Waregem kunnen meedoen met een QR-code. En de gemeenteraad krijgt in juni de vraag om de bestaande handelaarscomités extra te ondersteunen door een voorstel daarover goed te keuren.”

In juni komt er een aangepaste versie Pandjes & Batjes

Het Pand

Over het Pand liet schepen Chanterie in de gemeenteraad van dinsdagavond op vraag van Michiel Vandewalle (kartel N-VA/Open VLD) weten dat de renovatie juni volgend jaar af is. “Het blijft de bedoeling om in augustus 2022 officieel te openen. De aannemer zit op schema. In totaal zal er meer dan 7000 vierkante meter winkeloppervlakte verhuurbaar zijn en meer dan 5000 vierkante meter kantoorruimte. Volgens raming zal dat bij volledig verhuren de stad elk jaar 1,1 miljoen euro opbrengen aan huurgelden. Momenteel is daarvoor al voor 790.000 euro aan contracten met toekomstige huurders afgesloten. Van de bestaande handelszaken die door de werken naar andere locaties tijdelijk verhuisden zijn er 14 die terugkeren naar het Pand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.