Olsene heeft na vijf jaar eindelijk weer een slagerij

Jenzy Heyse (37) en Marijke Pynaert (39) staan te glunderen in hun gloednieuwe beenhouwerij Floraume.© JF
Jenzy Heyse (37) en Marijke Pynaert (39) staan te glunderen in hun gloednieuwe beenhouwerij Floraume.© JF
Redactie KW

Jenzy Heyse (37) en Marijke Pynaert (39) openden onlangs beenhouwerij Floraume op de Grote Steenweg 56, waar vroeger de Keurslager was. De nieuwe winkel in Olsene is al de derde vestiging van Jenzy Heyse en nu keert hij terug naar zijn roots.

“Ik ben afkomstig van Machelen en wou tien jaar geleden al in Olsene een zaak beginnen. Ik had nog maar net een tweede slagerij overgenomen maar toen de kans in Olsene zich voordeed, heb ik niet getwijfeld.”

Jenzy Heyse (37) wilde al van kinds af aan beenhouwer worden. Op zijn 16de was hij schoolmoe en ging hij op leercontract bij een slager. In de Delhaizes van Lovendegem en Deinze leerde Jenzy de stiel en iets meer dan tien jaar geleden nam hij zijn eerste beenhouwerij over in Merendree.

“Eigenlijk had ik toen al de winkel in Olsene op het oog. Ik kom uit Machelen en deze locatie langs de Grote Steenweg is een toplocatie. Toen is dat niet gelukt en heb ik een slagerij in Merendree overgenomen. Goed anderhalf jaar geleden zei ik tegen mijn vrouw Marijke dat ik eigenlijk wel nog goesting en ambitie had om te groeien naar een tweede slagerij. Zij is daarin meegegaan en goed anderhalf jaar geleden namen we een tweede slagerij over in Deinze.”

Derde vestiging

“We waren daar nog maar een paar maanden bezig toen ik hoorde dat de slagerij in Olsene opnieuw beschikbaar was. Die had vijf jaar leeggestaan na de stopzetting van Keurslager Kris & Katrien. Ik heb niet lang getwijfeld en meteen de sprong gewaagd om daar een derde vestiging van Floraume te openen.”

Jenzy’s kinderen leenden hun namen aan de winkel: Florence en Guillaume. Samen met zijn vrouw Marijke vormt Jenzy een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen. De achterliggende vennootschap heet daarom Manoit, naar Mathieu en Benoit, Marijkes kroost.

Drukke opstartfase

“De opstartfase van de winkel is heel druk”, vertelt Marijke.

“Ik werk ook nog in een kapsalon in Merendree. Dat doe ik nu nog anderhalve dag in de week, de rest van mijn tijd gaat naar de slagerij. Het is een zware job en vroeg opstaan maar het is ook heel leuk.”

“Het sociaal contact met de klanten doet de tijd heel snel vooruitgaan en de mensen zijn blij dat er eindelijk weer een slagerij is in Olsene. We willen ook iedereen kunnen bedienen: zowel de mensen met een groot samengesteld gezin zoals wij die misschien wat prijsbewuster vlees kopen, als voor wie het iets meer mag zijn.” (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.