Nu ook pakjesautomaat van bpost nabij Winkl.be in Torhout

Rafaël Vancoillie toont de bpost-pakjesautomaat bij zijn zaak Winkl.be. © JS
Johan Sabbe

Nabij de automatenshop Winkl.be in Torhout, die zich sinds november aan de Roeselaarseweg 9 bevindt, heeft bpost zopas een pakjesautomaat geïnstalleerd. “Meteen een bijkomende service voor onze klanten”, zegt Winkl.be-zaakvoerder Rafaël Vancoillie.

Wie via het internet aan- of verkopen doet en met bpost pakjes wil ontvangen of versturen, kan gebruikmaken van de nieuwe automaat, zoals er ook al eentje staat bij Delhaize in de Karel de Goedelaan. Om van die service te genieten, hoef je enkel de gratis My bpost-app te downloaden.

“Zo kan de post elk pakje leveren of ophalen volgens de wensen van de klant”, klinkt Rafaël enthousiast. “De flexibiliteit is groot. De postbode hoeft niet meer zelf bij je aan huis te komen en je hoeft evenmin voor het leveren van een pakje thuis te zijn. Er zijn tal van formaten mogelijk om te versturen of te ontvangen. Eenvoudiger kan het bijna niet.”

24 op de 24 uur

De automatenshop Winkl.be is het troetelkindje van cateringondernemer Rafaël, tevens zaakvoerder van Amitude, het bedrijf dat privéfeesten, bedrijfsfeesten en evenementen van allerhande verfijnd lekkers voorziet.

“In de automatenshop kan iedereen zeven dagen op de zeven en 24 uur op de 24 producten aankopen van de lokale handelaars die er hun eigen automaat runnen”, legt Rafaël uit. “Het gaat om bakkerij Lorenzo, slagerij De Jachthoorn, bloemenzaak Puur Fleur, Stef’s Sweet Bakery, ijsboerderij ’t Moereveld en mijn eigen Amitude Catering. In het najaar zijn we al een jaar met de shop bezig en die blijkt een schot in de roos te zijn. Het concept slaat aan: almaar meer klanten komen bij Winkl.be hun inkopen doen. Dat gaat snel en kan op elk moment. Betalen gebeurt met een bankkaart. De shop bevindt zich in het pand van de voormalige fietsenfabriek Thoria aan de Roeselaarseweg, schuin tegenover de Ford-garage.”

Bijkomende locaties

Rafaël is momenteel volop op zoek naar nieuwe, interessante locaties in West-Vlaanderen om bijkomende automatenshops volgens de Winkl.be-formule te lanceren. “Mochten mensen in een bepaalde gemeente een uitgelezen plaats voor zoiets kennen, dan mogen ze via onze Facebook-pagina contact opnemen”, zegt hij. “We willen dat ons succesverhaal uitbreiding kent. We staan open voor verdere expansie.”

Voor info: www.winkl.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier