NMBS en stad Menen zoeken kandidaten voor stationsgebouw

© (Foto WO)
© (Foto WO)
Redactie KW

Nu het stationsgebouw niet meer functioneel is wil de NMBS in samenwerking met de Stad het gebouw nieuw leven inblazen om op deze manier activiteiten en de beleving te versterken Voor deze nieuwe invulling in en rond het stationsgebouw van Menen gaat men op zoek naar geïnteresseerde handelaars of verenigingen die van deze plek in de stad een bruisende plaats vol leven willen maken.

De NMBS en Stad Menen lanceren daarom een request for information (RFI). Deze RFI is een uitnodiging om ideeën in te dienen. Men staat open voor alle ideeën of activiteiten van koffiezaken, kantoren tot creatieve ateliers. Ook foodtrucks komen in aanmerking.

De RFI zal de NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren volgens de toepasselijke regelgeving. Voor alle duidelijkheid: van de geïnteresseerden wordt op dit ogenblik geen offerte gevraagd, enkel een uitgeschreven voorstel welke ruimten ze in het station wensen te gebruiken en waarvoor ze deze willen gebruiken. In de presentatie staan alle beschikbare ruimten met oppervlakte en huidig gebruik, ook het pleintje voor het station kan aangevraagd worden.

Een projectidee is evenmin bindend, kan betrekking hebben op slechts een deel van de site, noch is het een voorafname op de toekomstplannen van de NMBS of de offerte van eventuele inschrijvers in een later stadium. Alle projectideeën zullen door NMBS samen met de Stad Menen worden bestudeerd. Schepen Patrick Roose (Vooruit) wil het station verder uitbouwen als een sterk regionaal hoppinpunt waar alle mobiliteitssystemen samenkomen.

Zo zijn nu ook deelfietsen van Donkey Republic beschikbaar aan het station. Het sanitair aan het station is nu dagelijks tot 20u beschikbaar voor reizigers. Activiteiten die ook reizigers ondersteunen maken natuurlijk meer kansen om weerhouden te worden als projectidee maar alle voorstellen en combinaties zijn welkom.

Geïnteresseerden kunnen de presentatie nalezen op nmbs.be/ immo of www.menen.be/nieuws/breng-leven-het-station en hun projectideeën indienen tot en met 30 juni 2021 en dit via::Joris Steegen (NMBS) joris.steegen@nmbs.be / 0491 99 01 38 of Melanie Nys (Stad Menen / Lokale Economie) melanie.nys@menen.be / 056 529 250. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.