Nieuwe uitbaters voor nachtwinkel… die tijdelijk dagwinkel is

Redactie KW

Karan heet de nieuwe zaak van de nachtwinkel in de Kortrijksestraat. De nachtwinkel veranderde al in korte tijd regelmatig van eigenaar. Nu zijn het Kulwinder Singh en Rakhi Kaur die het uitbaten. Samen hebben ze grootse toekomstplannen.

De nieuwe uitbaters van de toekomstige nachtwinkel zijn Kulwinder Singh (40) gehuwd met Rakhi Kaur (38), afkomstig van Afghanistan. Ze hebben drie kinderen Karandeep (12), Anmol (8) en Manshveer (7 maanden). Samen wonen ze met de ouders van Rakhi boven de nachtwinkel. Kulwinder werkte eerder in ‘WZC Heilig Hart’ in Kortrijk en ‘Ter Deeve’ in Meulebeke. Kulwinder en Rakhi hebben iets met speciale datums. Ze trouwden op 14 februari, Valentijnsdag. Karandeep is een kerstkind en Anmol zag het levenslicht op 12/12/12.

Kulwinder en Rakhi Kaur vluchten samen met hun zoon Karandeep op 22 december 2010 uit Afghanistan, weg van de oorlog en de religie problemen. Ze verbleven 5 maanden in het Rode Kruis asielcentrum in Halle om zich in 2011 in Meulebeke te vestigen. Op dit ogenblik hebben ze nog een nachtwinkel in Ruiselede waar het gezin 10 jaar woonde.

In het voorjaar verhuisde de familie Singh naar Heule om er een nachtwinkel over te nemen in de Kortrijksestraat. “De nachtwinkel heet nu Karan naar de naam van mijn oudste zoon ‘Karandeep’”, vertelt Kulwinder. “Voorlopig is het een dagwinkel. Eens we de resterende goedkeuringen voor het runnen van de nachtwinkel in ons bezit zijn schakelen we definitief over van dag naar nachtwinkel. Als de nachtwinkel in Heule is opgestart dan stoppen we met de nachtwinkel in Meulebeke.”

Grootse toekomstplannen

Kulwinder en Rakhi hebben grootse toekomstplannen. “We hebben Café St.- Job gekocht om er volgend jaar in het voorjaar een Indisch restaurant op te starten en niet om er een nachtwinkel uit te baten. De compromis is getekend. De nachtwinkel blijven we openhouden. We hebben hier onze vaste stek gevonden. De kinderen gaan al in Heule naar school. We zijn ons ondertussen volop aan het inburgeren in de Heulse samenleving.” Besluiten de nieuwe Heulenaren Kulwinder en Rakhi.

De winkel is dagelijks open van 9 uur tot 20 uur (vrijdag tot 21 uur) – gesloten op woensdag. De openingsuren zijn geldig tot na de omschakeling naar nachtwinkel.

(Carlo Herpoel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.