Nieuw bedrijf Vespa Verde verhuurt iconische tweewielers: “Op verkenning met Vespa”

Vlnr. Sofie Defour, Elien De Bels en Wouter Serlet van Vespa Verde samen met hun kinderen.© (Foto Frank)
Vlnr. Sofie Defour, Elien De Bels en Wouter Serlet van Vespa Verde samen met hun kinderen.© (Foto Frank)
Redactie KW

De streek verkennen vanuit Oostrozebeke kan voortaan ook met een gehuurde Vespa. Sofie Defour en Wouter Serlet startten samen met hun partners een verhuurbedrijf op waarmee je via gps-routes de ruime omgeving kan ontdekken.

Dat West-Vlaanderen heel wat moois te bieden heeft, hoeven we je niet meer te vertellen. Wel zijn er steeds meer leuke manieren om al dat moois te ontdekken. Via Vespa Verde in Oostrozebeke kan je een Vespa huren om op een originele wijze de prachtige natuur en landschappen op te zoeken. “We speelden al een tijdje met het idee”, steekt Sofie Defour (38) van wal. “Op reis huren we vaak zelf eens een Vespa om de streek te verkennen. We hadden eens een exemplaar met heel wat kilometers op de teller en dachten bij onszelf: ‘Wel, die Vespa’s kunnen wel heel wat aan’. Dus is er zeker iets mee aan te vangen.”

Met een volle tank raakt de Vespa tot 300km ver

GPS-route Ronde

Sofie, zwager Wouter Serlet en de partners Stijn en Elien De Bels staken de hoofden bij elkaar en zo werd Vespa Verde geboren. “Vanuit Oostrozebeke kan je heel wat kanten uit”, aldus Wouter Serlet (40). “Richting het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de bruisende steden in Zuid-West-Vlaanderen. Met een volle tank rijd je makkelijk 300km, maar natuurlijk doe je dat niet op een dag. Het is de bedoeling dat mensen eens stoppen voor een drankje of een picknick om de natuur te bewonderen. We hebben enkele gps-routes geïnstalleerd. Voor de Vlaamse Ardennen hebben we twee routes voor de Ronde van Vlaanderen en er is bijvoorbeeld ook een kastelenroute rond Loppem. Er komen er nog meer, we zijn dit volop aan het uitwerken.”

Kinderhelmen

Het bedrijf werd eind april opgericht, maar is nog maar sinds vorige week gestart. “We hebben twee soorten Vespa’s, met en zonder koffer. Om de Vespa met koffer een dag te huren betaal je 80 euro, die zonder koffer kost 75 euro. Voor een halve dag is het 60 euro, 55 euro voor de Vespa zonder koffer. Voor een passagier betaal je 15 euro. Alle prijzen zijn inclusief Vespa, helm, gps, volle tank en verzekering. Je moet 18 jaar zijn om een Vespa te huren en je hebt een rijbewijs B of AM nodig. Uiteraard mogen kinderen vanaf drie jaar ook mee, we hebben speciale kinderhelmen voor hen”, geeft Sofie nog mee. (KA)

De website, www.vespaverde.be, wordt begin volgende maand gelanceerd. Vanaf dan zal je via die weg kunnen reserveren, maar dit blijft ook telefonisch (0468 11 06 60) en per mail ( info@vespaverde.be ) mogelijk. Alle informatie kan je ook vinden via de Facebookpagina van Vespa Verde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.