Nathan start kinepraktijk op in het hart van De Tassche

Nathan Vansteenkiste: “Ik bied een totaalpakket aan.”© JCR
Nathan Vansteenkiste: “Ik bied een totaalpakket aan.”© JCR
Redactie KW

Sinds een maand hebben ze op De Tassche in Ardooie een kinepraktijk. Op de locatie waar er een tijdje geleden onder andere een Poolse bistro en disco zat. “Het is een wijk met een mix van jonge en oudere gezinnen waar er voor een kinepraktijk toekomst moet zijn”, zegt kinesist Nathan Vansteenkiste.

Nathan (26) is afkomstig uit Gits. “Van aan de Molen”, zegt hij. “Ik studeerde aan de Universiteit Gent en behaalde er een diploma met een naam om u tegen te zeggen: Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen). Een hele mond vol. Dus laat het ons maar bij kinesist houden.”

Nathan koos bewust voor die studie. “Mijn ouderlijk huis ligt op een boogscheut van Dominiek Savio in Gits, waar kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking verblijven en behandeld worden door kinesisten. Ik wist dus al vrij vroeg wat het werk van kinesisten inhield.”

Hij is zelf ook sportief. “Ik speelde volleybal bij Citivo Gits en deed aan atletiek bij AVR Roeselare. Ook in de sportwereld nemen kinesisten een bijzondere plaats in.”

Totaalpakket

Nathan werkt mee in een praktijk in het Roeselaarse, hier niet zover vandaan. “Mijn collega stopte daar en ik mocht zijn patiënten verder behandelen. Ik zocht wel een eigen nieuwe locatie om een zelfstandige praktijk op te starten en via een patiënt vond ik de locatie in de Roeselaarsestraat op De Tassche, waar vroeger al onder andere een café en een Poolse bistro gevestigd waren. Het is een ruime zaal met voldoende parkeermogelijkheid. Ik werk hier nu sinds 29 maart de hele week.”

Nathan startte op De Tassche een algemene kinepraktijk. “Daarmee bedoel ik dat ik een totaalpakket aanbied: algemene, postoperatieve en sportrevalidatie, manuele therapie en dry needling . Maar iedere patiënt krijgt een individueel behandelingsplan.”

Nathan ziet toekomst in zijn zelfstandig project. “De wijk De Tassche is een wijk met veel jonge mensen, waar Ardoooienaars en Roeselarenaars op een boogscheut van elkaar wonen. Ik startte hier nog maar pas en ik mag zeker niet klagen. Mijn dagen zijn al vrij goed gevuld.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier