Naaiboetiek Fidèle opent de deuren in centrum Oostkamp

Fien De Leersnijder opent haar eigen naaiboetiek. © LS
Redactie KW

Fien De Leersnijder (26) start haar eigen boetiek in centrum Oostkamp, waar ze naai- en brei benodigdheden aanbiedt, alsook een eigen retouchedienst.

“Zeven jaar lang werkte ik voor het Oost-Vlaamse modemerk Marie-Méro, maar de drang tot zelfontplooiing werd almaar groter en die krijgt nu vorm in mijn eigen naaiboetiek, Fidèle,” klinkt de jonge onderneemster. “Ik heb het werk als modellenstikster met veel plezier gedaan, maar ik voelde nood aan variatie en na een zoektocht naar werk, groeide de zin om als zelfstandige te beginnen. Op die manier kan ik er volledig mijn eigen persoonlijkheid in steken.”

Zodra de kiem voor het idee van de zaak ontstond, ging Fien aan de slag met alle voorbereidingen. “In twee weken tijd was alles geklonken en had ik een pand gevonden. In samenwerking met een architect zijn het naaiatelier en de winkel klaargestoomd en op zaterdag 4 september kon ik mijn eerste klanten ontvangen.”

Een gezellige plek

De nood aan een plaats om kledij te laten herstellen in de regio is er zeker, zo stelt Fien vast: “Ik krijg heel vaak reacties van mensen die blij zijn dat ze nu dicht in de buurt kunnen komen, zowel voor materialen om zelf te naaien, als voor herstellingen. Voorheen moest je tot Brugge rijden. De naam is ontstaan uit de letters f, d en l die in mijn familienaam voorkomen. De betekenis van ‘trouw’ is bovendien passend bij de uitstraling die ik wil geven. Alles is ingericht volgens mijn smaak en met de bedoeling er een gezellige plek van te maken.”

De interesse voor naald en draad is het laatste jaar weer opgeflakkerd en dat heeft ook een reden, aldus Fien. “Vroeger konden mensen terecht bij de grootouders, maar die oudere generatie valt beetje bij beetje weg en onze ouders hebben dit vaak al niet meer zo onder de knie. Nu merk ik dat jonge ouders weer meer interesse hebben en soms zelf de uitdaging aangaan om kleertjes te maken. In mijn assortiment kunnen ze daarvoor al het nodige vinden. Wie het herstelwerk liever uit handen geeft, kan daarvoor bij mij terecht.”

https://naaiboetiekfidele.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier