Na komst Circus Ronaldo krijgt kapel Mariënstede nieuwe bestemming: Oude kapel wordt bakkerij

© Jan Stragier
Redactie KW

Komend weekend strijkt Circus Ronaldo opnieuw neer op het domein van Mariënstede. Op zaterdag 4 en zondag 5 september brengen de artiesten hun nieuwe stuk ‘Sono Io?’ voor het grote publiek. Na de voorstellingen is er telkens een receptie in de oude kapel van Mariënstede. Die wordt de komende maanden omgebouwd tot een moderne bakkerij.

Op zaterdag 4 en zondag 5 september kan je op de weide nabij Mariënstede genieten van circus Ronaldo. De artiesten brengen hun nieuwste voorstelling Sono Io? er zowel op zaterdag als zondag op de planken. Bij dit optreden zoeken vader en zoon Ronaldo, twee clowns, naar hun gelijkenis.

“We kijken erg uit naar deze spiksplinternieuwe creatie in de grote tent in het park”, aldus Lieven Detavernier, directeur van Mariënstede. Door de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt tot 180 per voorstelling. Er zijn nog enkele tickets over. Reserveren kan via de website van Mariënstede.

Belevingsatelier

Na elke voorstelling van Circus Ronaldo kunnen de aanwezigen telkens genieten van een drankje op een unieke locatie. Mariënstede zet het komende weekend de deuren open van de oude kapel aan de rechterzijde van het kasteel. Die ruimte werd vroeger gebruikt als bedrijvenatelier, maar is inmiddels helemaal gestript.

“Een prachtige locatie waar we grote plannen mee hebben”, vertelt de directeur. Volgende week donderdag start Mariënstede er namelijk grote werken op. De ruimte wordt omgebouwd tot een nieuwe bakkerij.

Voor onze werking zijn die ateliers echt belangrijk

“Onze huidige bakkerij situeert zich aan de achterzijde van het kasteel. De bakkerij is aan vernieuwing toe.”

De oude kapel wordt de komende maanden omgebouwd tot een gloednieuw atelier waar de gebruikers van Mariënstede in de toekomst heerlijk brood zullen maken. “Vanop de Remi Dewittestraat zullen passanten onze mensen aan het werk zien. Een dergelijk belevingsatelier kan enkel maar een positieve invloed hebben op onze buurtwinkel Chateau Superette.”

Naast verschillende broodsoorten zal het nieuwe atelier ook de mogelijkheid bieden om andere lekkernijen zoals koekjes te bakken. “We hopen om in het voorjaar van 2022 te kunnen verhuizen naar ons nieuw atelier.”

Eigen cinema

De voorbije jaren werden reeds verschillende nieuwe projecten gerealiseerd in Mariënstede. Zo werd er een nieuw kaasatelier gebouwd en heeft Mariënstede inmiddels een eigen cinema. De nieuwe bakkerij is een volgende stap al zitten er nog enkele projecten in de pijplijn. “Voor onze werking zijn die ateliers echt belangrijk. Onze mensen zijn er graag aan de slag en het is een belangrijk onderdeel van Mariënstede binnen het dorp.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier