https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Moldavische familie start Mini Mix supermarkt in Assebroek

(foto SR)
Redactie KW

Langs de Baron Ruzettelaan in Assebroek is woensdag de nieuwe supermarkt Mini Mix gestart. Het is in Duitsland een grote keten die ook al in ons land actief is. De winkel in Assebroek zal gerund worden door de Moldavische familie Pruteanu die vier jaar geleden gestart is met een identieke supermarkt in Roeselare. Daar kregen ze al heel wat Bruggelingen over de vloer.

“We hebben gezocht naar een geschikt pand en ons oog viel op een leegstaand pand waar vroeger een slaapspeciaalzaak gevestigd was”, vertelt zaakvoerder Ion Pruteanu.

Russische producten

“In onze winkel mogen de klanten een bijzonder ruim aanbod verwachten gaande van tal van Russische producten waaronder een ruim aanbod vodka en daarnaast specialiteiten uit Polen, Roemenië en de Balkan. We hebben bijvoorbeeld zalmkaviaar maar ook de lekkere charcuterie van die landen en hun befaamde zuivelproducten. We werken ook met producten van hier. Zo komt onze verse vis van de vismijn van Nieuwpoort en Oostende, zorg Delifrance voor lekker brood en chocoladekoeken en we bieden Belgische groenten en fruit aan.”

“In onze supermarkt verwachten wij ook heel wat omwonenden en passanten. Er zullen niet enkel Russen en Polen langskomen. In elk geval gingen woensdag al meteen zes personeelsleden aan de slag en in november wordt het team uitgebreid tot negen. In de slagerij hebben we een ruim aanbod aan vleessoorten en charcuteriebereidingen waaronder Russische salades. Tijdens onze openingsdag konden de klanten kennismaken met heel wat producten en dit weekend pakken wij uit met een openingsweekend. De reacties uit de buurt zijn alvast positief”, lacht Ion Pruteanu.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.