Metro Cash&Carry Middelkerke is opnieuw open: “Door allerlei pesterijen moesten we de deuren sluiten”

Joy Sclabi, regional manager West-Vlaanderen van Metro Cash&Carry.© Luc Cassiman
Joy Sclabi, regional manager West-Vlaanderen van Metro Cash&Carry.© Luc Cassiman
Paul Bruneel

Na bijna twee jaar van gedwongen sluiting is in het Sea Shopping Center in Middelkerke de vestiging van Metro Cash&Carry opnieuw geopend. De zaak was in mei 2018 al opgestart, maar door een juridisch geschil met een concurrent moest de horecagroothandel de deuren sluiten in augustus 2019.

Het was een concurrent die een zaak had aangespannen omwille van diverse redenen, onder meer het niet in orde zijn met de nodige vergunningen. “Wij zijn bijzonder blij dat we eindelijk opnieuw van start kunnen gaan”, zegt Joy Sclabi, regional manager West-Vlaanderen van Metro Cash&Carry.

“We waren goed gestart in mei 2018, maar door allerlei pesterijen moest Metro Middelkerke de deuren opnieuw sluiten. Lokale concurrenten hebben stokken in de wielen gestoken om een heropening te verhinderen. Dat we nu opnieuw van start kunnen gaan, is een goede zaak voor de tientallen werknemers. Na de gedwongen sluiting in 2019 zijn meer dan 30 werknemers toen tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Ook voor de hele horeca aan de kust is de opening een welgekomen zaak.”

Het management van Metro Cash&Carry laat ook nog weten te betreuren dat sommige concurrenten aan de kust alles in het werk hebben gesteld om zoveel mogelijk tegen te werken. Dergelijke negatieve houding is voor hen moeilijk te begrijpen.

Professionele klanten

“Gelukkig heeft de gemeente Middelkerke vorig jaar in augustus een nieuwe vergunning afgeleverd zodat we konden starten met de voorbereidingen van de heropstart”, aldus nog Joy Sclabi. “Onze medewerkers zijn, na twee jaar stilstand, er helemaal klaar voor om onze professionele klanten te ontvangen en een uitstekende service te bieden.”

Metro Cash&Carry is enkel toegankelijke voor professionele horecamensen en handelaars en niet voor het grote publiek. Dus enkel professionele klanten in de voeding kunnen bij Metro Middelkerke hun aankopen doen.

Metro Middelkerke is de elfde winkel van de keten die de deuren opent. “Nu de terrassen op 8 mei open mogen, kijken we uiteraard uit naar het moment dat cafés, restaurants en hotels hun normale activiteiten mogen hervatten. In ieder geval, wij zijn er klaar voor” besluit Joy Sclabi. Metro Middelkerke is gelegen in het Sea Shopping Center in de Biezenstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.