Metafox heeft uitbreidingsplannen voor De Pypere en Polet

Metafox is in volle expansie en heeft nog plannen.© JM
Metafox is in volle expansie en heeft nog plannen.© JM
Redactie KW

Het metaalverwerkende bedrijf Metafox in de Ardooise Stationsstraat heeft uitbreidingsplannen. De provincie West-Vlaanderen en de gemeente Ardooie voorzien hiervoor in de opmaak van een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP).

Het PRUP is nodig om de bedrijven De Pypere (tuingereedschap) en Polet (Herzele) te integreren. Er start een openbaar onderzoek.

Het is de bedoeling dat De Pypere en Polet verhuizen naar de site aan de Stationsstraat. Daarom heeft het bedrijf nood aan bijkomende gebouwen om de productie uit de beide bedrijven te kunnen herlokaliseren.

Landbouwzone

Deze bijkomende gebouwen komen in een zone die momenteel ingekleurd staat als landbouwzone. Zowel de provincieraad als de bestendige deputatie keurden reeds een aanzet van de procedure goed. Nu volgt het openbaar onderzoek waarbij de bevolking betrokken wordt.

Voor deze raadpleging van de bevolking worden de plannen tot 12 maart ter inzage gelegd in het gemeentehuis van Ardooie en op de provinciale zetel Boeverbos in Brugge. Op 2 februari wordt ook een infomoment georganiseerd in ’t Hofland en dit vanaf 16 uur. Hiervoor moet er ingeschreven worden. (JM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.