Met Hairboutique treedt Lisa in voetsporen van tante Marleen

Lisa De Love, Cedric Traen en Jackie Traen. © Davy Coghe
Redactie KW

In de Nieuwdorpstraat in Moerkerke opende onlangs Hairboutique Lisa de deuren. Daarmee treedt Lisa De Love (29) in de voetsporen van haar tante Marleen De Love, die jarenlang om de hoek in de Kasteelstraat een kapsalon runde.

Zowel kinderen als dames en heren kunnen voor een frisse coupe terecht bij Hairboutique Lisa. Dat Lisa zo vlot met schaar en kam overweg kan, heeft ze van geen vreemden. “Veel Moerkerkenaars zullen nog wel weten dat mijn tante Marleen De Love jarenlang in de Kasteelstraat, hier net om de hoek, een eigen salon heeft gerund. Ik heb nog in haar salon gewerkt”, vertelt Lisa.

“Voor mij was het al heel vlug duidelijk dat ik ook kapster wilde worden. Ik heb voorheen acht jaar in Knokke gewerkt als kapster en nu werk ik nog deeltijds in een Brugs salon. De dagen dat ik niet in Brugge actief ben, kan ik dus klanten ontvangen in mijn eigen nieuwe salon in de Nieuwdorpstraat. Het is op termijn, zeker al volgend jaar, de bedoeling om me volledig en dus fulltime te richten op mijn eigen salon.”

Lisa huisvestte haar nieuw salon in drie volledig verbouwde garageboxen van haar vader Luc De Love. “Zowel mijn vriend als mijn papa zijn behoorlijk handig dus we hebben bijna alles zelf gedaan”, gaat Lisa verder. “We zijn al aan de verbouwingswerken begonnen in oktober en in juni waren we klaar om te openen, dus het is wel een flink karwei geweest. In het salon hebben we twee kappersstoelen en twee wastafels maar er is nog wel wat ruimte om uit te breiden. En ook nog dit: alle woondecoratie, sieraden en juwelen die je in het salon ziet, zijn ook te koop.” (PDV)

Meer info: www.facebook.com/Hairboutiquelisa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier