“Mensen blij maken met planten is echt mijn passie geworden”

(© (Foto JM)
(© (Foto JM)
Redactie KW

Ellen Claus uit de Hellestraat startte onlangs met een webshop. Bij Petites Fleures kan je voor elke gelegenheid een bloemetje of plant kopen.

Webshop Petites Plantes is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Ellen. “Ik kocht enkele jaren geleden kamerplanten om mijn interieur aan te kleden. Langzaam maar zeker werd elke kast, elke boekenplank en elke vrije hoek ingepalmd door een kamerplant. Ik wou van mijn hobby mijn (bij)beroep maken en vanuit dat idee ontstond Petites Plantes. Mezelf blij maken met planten doe ik al, nu is de mensen blij maken met planten mijn passie geworden”, vertelt Ellen.

Op de webshop worden zowel courante als speciale planten aangeboden. Daarnaast biedt zij ook zelfgeschilderde terracotta, attentiekaartjes en potgrond aan. Voor elk wat wils dus.

Nieuwe ideeën

“De webshop bestaat nog maar een kleine maand. Nog steeds ben ik op zoek naar nieuwe ideeën om vernieuwend uit de hoek te komen. Zo is er onlangs de ‘verrassingsbox’ bijgekomen. Mensen die zich graag laten verrassen, of niet weten wat te kiezen, kunnen een box bestellen waarin enkele planten uit het aanbod zitten. Door de box te kopen, doen ze ook voordeel en genieten ze van een kleine korting.”

Webshop is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby

“Daarnaast ben ik druk in de weer met het zelf kweken van kleine plantjes om die dan onder de naam van een stekjes- of kweekbox te verkopen. Op die manier kan de koper dan zijn of haar eigen plantjes grootbrengen, vertrekkende van stekjes die ik met veel liefde heb gekweekt”, aldus creatieve en groene duizendpoot Ellen.

Bestellingen

De webshop is te vinden op Instagram en Facebook onder de naam ‘Petites Plantes’. Bestellingen kunnen gedaan worden via www.petitesplantes.shop (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier