Megan start Horse&Dog care in Staden

(foto JCR)
Redactie KW

Megan Perquy (24) opende op 1 november Horse&Dog care, een zaak waar artikelen voor zowel paarden als honden te krijgen zijn. Daarnaast biedt Megan een aantal diensten zoals het trimmen van honden en het scheren van paarden aan.

“Het idee om met Horse&Dog care te starten ontstond tijdens de lockdown”, vertelt Megan. “Paarden stonden altijd al centraal in mijn leven. Ik rij ook al bijna mijn hele leven paard. Ik heb een passie voor paarden, maar ook voor honden.”

“Vroeger werkte ik in de horeca. Tijdens de lockdown heb ik een tijdlang thuis gezeten en heb ik me een puppy aangeschaft. Ik maakte me toen de bedenking dat de hond veel alleen thuis zou zitten eens ik opnieuw aan het werk zou moeten in de horeca. Toen al stelde ik me de vraag of ik van mijn passie mijn beroep niet zou kunnen maken.”

“Ik heb toen een aantal cursussen gevolgd en ben in bijberoep gestart met het scheren van paarden, het trimmen van honden en de verkoop van voeding. Ik ben nog even opnieuw in de horeca aan de slag gegaan, maar heb uiteindelijk de stap gezet om me volledig aan Horse&Dog care te wijden. Ik wil immers doen wat ik graag doe”.

Assortiment uitbreiden

Megan verkoopt in haar winkel alles wat verband houdt met paarden en honden. Naast voeding biedt Megan onder andere hals- en leibanden, shampoo, speelgoed en snacks aan. “Je hoeft overigens niet speciaal naar de winkel te komen”, legt Megan uit.

“Alles is ook online te koop. Ik wil de zaak wel nog meer paardgericht maken door het assortiment voor paarden nog uit te breiden met halsters en dekens. Daarnaast bied ik nog een aantal diensten aan, zoals het scheren van paarden en het trimmen van honden. Het trimmen gebeurt bij voorkeur hier in de zaak. Al kom ik voor hondeneigenaars die minder mobiel zijn wel aan huis.”

“Verder kan je bij mij ook terecht voor het trainen van paarden. Ik leg me wat honden betreft ook toe op puppytraining en gehoorzaamheidstraining aan huis, al zit dat wel nog in een pril stadium. In de toekomst hoop ik Horse&Dog care te kunnen uitbouwen met meerdere filialen per regio”. Horse&DogCare bevindt zich in de Kapelleriestraat 57.

De zaak is elke dag doorlopend open van 9 tot 18 uur. Op dinsdag is de zaak dicht. Meer info via 0470 07 64 40, op Facebook- en Instagrampagina ‘Horse&Dog care’ en op de website www.horseanddog.be.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.