Medewerkers Stad Brugge in het nieuw

Pieter Marechal, Dirk De fauw en Colin Beheydt.© (Foto Davy Coghe)
Pieter Marechal, Dirk De fauw en Colin Beheydt.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het Brugse stadsbestuur voorziet vanaf januari 2022 in nieuwe rood-zwarte werkkledij voor zo’n 650 medewerkers. “We kiezen voor een eigentijdse, sportieve look”, zegt schepen van Personeel Pieter Marechal (CD&V).

De gemeenteraad moet vanavond (maandagavond) de aankoop nog goedkeuren maar daar wachtte het stadsbestuur niet op om reeds de nieuwe werkkledij voor zo’n 650 medewerkers goed te keuren. Vanaf januari 2022 kunnen de medewerkers de nieuwe outfit gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden ten dienste van de burger.

“Onder de noemer NENO (‘Naar Een Nieuwe Organisatie’) zetten we al enkele jaren in op een moderne, efficiënte organisatie in functie van onze klanten, de inwoners en bezoekers van Brugge”, zegt schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal.

“Voor de nieuwe kledij kozen we dan ook voor een eigentijdse, sportieve look die aansluit op onze ambities. Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van Stad Brugge nog beter herkenbaar voor de burgers en helpen ze het positieve imago van de stad te versterken.”

Uiteraard draagt het administratieve en beleidsvoorbereidende stadspersoneel de eigen burgerkledij; de nieuwe kledij is vooral voorzien voor onderhoudspersoneel – zoals poetsdames- en heren – en de mensen van de grote cluster Openbaar Domein, met onder meer de groendienst, de dienst leefmilieu en de wegendienst. Er wordt ook brandwerende en kledij met extra signalisatie voorzien.

De Stad sluit hiervoor een raamcontract af voor vier jaar met de firma Cleanlease; die ook zal instaan voor het onderhoud van de kledij. “Het gros van de kledij wordt geproduceerd door de Brugse firma Dassy. We vonden het belangrijk om in de coronacrisis te werken met lokale leveranciers”, geeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nog mee. “Daarnaast hechten we ook veel belang aan duurzaamheid, met name op vlak van ecologische, sociale en economische aspecten. De betrokken firma’s kunnen daarvoor garant staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier