https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

McDonald’s wil tweede vestiging openen naast Bergmolenbos in Roeselare

Hier zou de nieuwe vestiging van de hamburgerketen komen. (foto SB)© Stefaan Beel
Hier zou de nieuwe vestiging van de hamburgerketen komen. (foto SB)© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Fastfoodketen McDonald’s wil graag een tweede vestiging openen in Roeselare en diende daarvoor een vergunningsaanvraag in bij het stadsbestuur. McDonald’s plant een nieuw restaurant op de hoek van de Moorseelsesteenweg en de Oude Zilverbergstraat. “We hebben een ambitieus openingsplan. We willen op verschillende locaties een nieuw restaurant openen, waarvan een op die locatie in Roeselare.”

Liefhebbers van McDonald’s kunnen in de toekomst mogelijks op twee locaties in Roeselare hun favoriete hamburgers bestellen en afhalen. De fastfoodketen diende onlangs een aanvraag in bij het stadsbestuur om een nieuw restaurant te openen op de hoek van de Moorseelsesteenweg met de Oude Zilverbergstraat.

Ambitieus openingsplan

Dat bevestigt Isabelle woordvoerster Isabelle Verdeyen. “Er is inderdaad een vergunning aangevraagd. De procedure loopt, het is nu afwachten of we de goedkeuring krijgen om er een nieuwe vestiging te openen. Met McDonalds hebben we een ambitieus openingsplan. We willen graag op verschillende nieuwe locaties de deuren openen, één ervan is die locatie in Roeselare. De huidige vestiging in Roeselare blijft zeker ook behouden.”

McDonald’s ziet de hoek van de Moorseelsesteenweg met de Oude Zilverbergstraat als een ideale locatie voor een nieuwe vestiging. Op de site was er vroeger een carwash gevestigd. Die is er inmiddels niet meer. De grote villa die er wel nog staat zou verdwijnen en zou plaats maken voor een nieuwe McDonald’s, met drive-in.

Nieuwe parking

Nabij het restaurant zou een nieuw aan te leggen parking komen, de inrit naar de McDonald’s wordt voorzien langs de Moorseelsesteenweg. Klanten zullen de site eveneens verlaten via de Moorseelsesteenweg.

De komst van een nieuwe vestiging van McDonald’s in Rumbeke kan mogelijk de mobiliteitsdruk langs de Brugsesteenweg wat verlichten. Vooral op weekendavonden staan heel wat hamburgerliefhebbers er van ver voor het fastfoodrestaurant aan te schuiven wat vaak reeds voor serieuze verkeersproblemen zorgde.

Mobiliteitsplan

“Inmiddels is er een overleg geweest met onze diensten. De aanvraag omvat onder andere een mobiliteitsplan waarin verschillende in- en uitritten zijn opgenomen. Zeker met de nabijheid van het kruispunt met de Rijksweg is die mobiliteit een belangrijk gegeven. We wachten nu het openbaar onderzoek af en beslissen daarna met het stadsbestuur of we de nieuwe vestiging kunnen toelaten”, aldus schepen van Omgevingsvergunningen Nathalie Muylle (CD&V).

Zij merkt inmiddels ook dat de populariteit van restaurants zoals McDonald’s stijgt. “Zeker in corona zijn takeaway-initiatieven en drive-ins heel erg populair.

Openbaar onderzoek

Een ander punt waarmee McDonald’s rekening moet houden is de nabijheid van het Bergmolenbos. Sinds de uitbraak van corona is het nieuwe stadsbos een trekpleister voor recreanten. Binnen de omgevingsaanvraag werden verschillende elementen opgenomen om het fastfoodrestaurant af te scheiden van het bos.

Zo zou er rond de McDonald’s extra groen komen en wordt er zelf bij de reclameborden aan vleermuisvriendelijke verlichting gedacht. Het openbaar onderzoek naar de nieuwe McDonald’s loopt nog tot en met 19 juni. Het dossier kan ingekeken worden bij de dienst Omgeving van de stad Roeselare.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.