Martijn start De Kaai, praktijk voor kine en osteopathie

Martijn De Meestere in zijn nieuwe praktijk. © MVP
Redactie KW

Martijn De Meestere heeft zopas een nieuwe praktijk gevestigd in Ardooie. Hij is kinesist en osteopaat.

Martijn De Meestere wordt in februari 28 en is afkomstig uit Roeselare. Zijn nieuwe praktijk De Kaai opende hij in de Kaaistraat 18 in Ardooie. Martijn is master in de osteopathie en master in de kinesitherapie. Om die kwalificaies op zijn visitekaartje te kunnen zetten, zat hij bijna zijn hele jonge leven op de schoolbanken en met de neus tussen de boeken.

“Ik studeerde in 2017 af als kinesitherapeut aan de Universiteit van Gent. Daarna werkte ik enkele jaren in de groepspraktijk Duyck in Meulebeke. Gedurende deze periode bleef ik echter verder studeren en volgde een parttime opleiding van vier jaar als osteopaat. Eind 2021 ben ik in die branche afgestudeerd.”

“Ik studeerde aan de International Academy of Osteopathie in Gent die intens samenwerkt me The Buckinghamshire New University in Engeland. Daar behaalde ik mijn master diploma osteopathie”.

Een eigen praktijk

Daar Martijn zowel de diploma’s op zak heeft én beschikt over de vier jaar ervaring besliste hij om een eigen praktijk op te starten op de hoek van de Kaaistraat en de Eekhoutstraat. Hij kan er de twee disciplines (osteopathie en kinesitherapie) aanbieden. “Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging UKO, de Unie voor gediplomeerde Kine’s en Osteopaten”, vertelt hij.

De mensen zijn er welkom voor klassieke kinesitherapie op voorschrift van een arts, maar eveneens voor osteopathische behandelingen waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is. “Ik ben vooral gespecialiseerde in rug- en nekproblemen. Maar ook voor algemene revalidatie na bijvoorbeeld een operatie kan je bij mij terecht”, legt Martijn uit.

Martijn heeft tevens een boontje voor de sport, hij was ooit zes jaar lang een gedreven wielrenner. Nu biedt hij graag sportbegeleiding aan, maar de focus ligt uiteraard op kine en osteopathie.

De praktijk is de hele week open van 8 tot 20 uur. Op zaterdagvoormiddag tot 11.30 uur. Wie alles eens wil aanschouwen, kan even komen kijken na afspraak op 0496 13 41 38. (JM)

Info:www.praktijkdekaai.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier