https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lynn Couvreur opent The Perfect Party in Staden, voor aankoop en huur van feestdecoratie: “Corona gaf mijn zaak enorme boost”

(foto JCR) © JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Lynn Couvreur (29) opende in de Statiestraat ‘The Perfect party’, een zaak waar je terecht kan voor de aankoop en huur van feestdecoratie. Lynn startte ‘The Perfect Party’ in 2019 in bijberoep. Mede door corona kreeg de zaak evenwel een serieuze boost waardoor Lynn niet alleen meer online, maar ook via een fysieke winkel en in hoofdberoep actief is.

De aanzet voor het opstaren van The Perfect Party was het communiefeest van de oudste dochter van Lynn. “Mijn oudste dochter vierde twee jaar geleden haar communie”, vertelt Lynn. “Ik kleedde toen zelf het huis en de tuin aan naar aanleiding van het feest. Wat later deed ik dat opnieuw voor het verjaardagsfeest van mijn jongste dochter.”

“Mijn werk viel kennelijk in de smaak want algauw kreeg ik de vraag om ook elders de decoratie te verzorgen en zelfgemaakte ballonfiguren te leveren. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ik in 2019 in bijberoep startte met The Perfect Party.”

Ondertussen heeft Lynn, die vroeger als poetsvrouw werkte, van The Perfect Party haar hoofdberoep kunnen maken.

Elke dag de baan op

“Door corona heeft mijn zaak een enorme boost gekregen”, weet Lynn. “Grote feesten waren er niet, mensen zaten in hun bubbel. Dat belette ouders evenwel niet om thuis feestjes voor hun kinderen te organiseren. Nogal wat mensen hadden ook een centje over om hun huis en tuin mooi te kunnen decoreren.”

“Tijdens corona kreeg ik een pak bestellingen binnen. Ik was toen echt elke dag de baan op om bij de mensen thuis te leveren.” De bestellingen gebeurden online via de Facebookpagina van The Perfect Party.

“Aanvankelijk was de zaak bij ons thuis in Houthulst gevestigd”, legt Lynn uit. “Maar het huis werd al vlug te klein waardoor ik een garagebox diende te huren. De zaak bleef evenwel groeien waardoor ook dat op termijn geen oplossing bleek te zijn. We hadden toen twee opties: ons huis uitbreiden of op zoek gaan naar een huurpand. Het werd de laatste optie.”

“We vonden uiteindelijk dit huurpand op de hoek van de Kapelleriestraat en de Statiestraat. In het pand was vroeger een ING-bankfiliaal gevestigd. We zorgden voor een nieuwe vloer, gaven het pand een likje verf en dienden ook extra stopcontacten te voorzien. Het is in elk geval een heel goede locatie met nogal wat passsage.”

De winkel is opgedeeld in een koop- en een huurgedeelte. “Ik bied met The Perfect Party hoofdzakelijk ballonnen aan, maar eigenlijk bied ik zowat alles aan dat bij een feestje komt kijken”, aldus Lynn.

Snoepkar en Tipitentjes

“Zo hebben we decoboxen waarin alles zit wat nodig is om een tafel aan te kleden en bieden we ook confettikanonnen aan. We verhuren ook een grote snoepkar voor kinderfeestjes en hebben ook een aanbod voor slaappartijtjes. Dat bestaat uit tipitentjes compleet met matrassen en dat in een kindvriendelijk thema naar keuze. Voor het leveren en terug ophalen van de zwaardere stukken kan ik gelukkig beroep doen op mijn echtgenoot Kevin Becquoye.”

Lynn mikt met The Perfect Party op communies, babyborrels en verjaardagen, maar verzorgt ook de aankleding van huwelijksfeesten. “Voor de toekomst hoop ik dat nog meer mensen de weg naar The Perfect Party vinden”, stelt Lynn, “Het zou tof zijn als de zaak nog wat groter zou worden, maar het mag ook niet te groot en onpersoonlijk worden. Mensen willen immers persoonlijk contact en een babbeltje.”

The Perfect Party is op maandag open op afspraak. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is de zaak open van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. Op woensdag is de winkel dicht.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.