https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ludwig en Chantal zoeken opvolging voor slagerij in Sint-Andries: “Dit is en blijft een mooie stiel”

ghzgzkgzkgkz
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na veertig jaar hangen Ludwig Riemaecker en Chantal Vandevelde straks hun slagersmes aan de haak, maar eerst zoeken ze nog een overnemer. “Het zou jammer zijn als ons levenswerk verloren ging.”

Ludwig Riemaecker zwaaide in 1977 af aan de slagerijschool van Ter Groene Poorte. “Een paar jaar later nam ik hiernaast de bestaande beenhouwerij over van de familie Deblaere. Die winkel bestond al sinds 1945, van net na de oorlogsjaren”, vertelt Ludwig.

In 1990 zag hij de kans om uit te breiden toen het pand ernaast vrijkwam. “Hier stond toen een viswinkel leeg, en die kans hebben we met beide handen gegrepen. Het was ook het moment om te moderniseren”, aldus Ludwig, die in die veertig jaar een hele evolutie heeft doorgemaakt. “We zijn van een echte vleeswinkel geëvolueerd naar een traiteurszaak met veel verse bereidingen, dagschotels en panklare gerechtjes. Mensen kopen vandaag bewuster en ze zijn ook graag creatief in eigen keuken. Het is aan ons om daar met een gepast product op in te spelen.”

Knelpuntberoep

Ook jonge mensen vinden volgens Ludwig weer vlot hun weg naar de slager. “Maar hun wensen zijn wel anders. Zij experimenteren ook al eens graag met exotische gerechtjes”, aldus Ludwig. Zijn stiel wordt meer en meer een knelpuntberoep.

“De slagerij is een ambacht, en een ambacht betekent hard werken. Je mag niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en je moet er voor honderd procent achter staan. Zelf krijgen we gelukkig hulp van een uitstekende werkkracht, die al vijfentwintig jaar bij ons in dienst is. De dag van vandaag is dat niet zo vanzelfsprekend.” Desondanks ziet Ludwig nog veel toekomst in de stiel.

“Het is een beroep dat zal blijven evolueren. Eetgewoontes veranderen nu eenmaal ook. Maar als je mee blijft met de tijden, verdien je goed je boterham. En slager is en blijft een mooie stiel. Zeker in een mooie buurt als dit, op een prima locatie.”

Levenswerk

Omdat Ludwig en Chantal zelf geen opvolger hebben, gaan ze nu op zoek naar een overnemer. “Zolang er geen overnemer gevonden is, blijft de winkel wel open. We zouden echt heel graag hebben dat de zaak voortgezet wordt. Dit is tenslotte ons levenswerk”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten