Luchthaven Oostende-Brugge blikt terug op sterke zomervakantie

© (Foto BELGA)
Redactie KW

De luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge blikken positief terug op de zomervakantie. De luchthavens verwelkomden bijna 50% meer passagiers dan een jaar geleden. Na twee jaar vol reisbeperkingen door corona hebben reizigers duidelijk opnieuw in om met het vliegtuig op vakantie te vertrekken. Daarbij kiezen vakantiegangers meer en meer voor regionale luchthavens. De Luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen verwelkomden deze zomervakantie in totaal net geen 160.000 passagiers.

Reizen via de regionale luchthavens zit in de lift. De regionale luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen verwelkomden deze zomer opvallend meer passagiers. In totaal reisden deze zomervakantie 158.614 reizigers via de regionale luchthavens, een stijging van 48% tegenover 2021 en opnieuw 80% van het aantal passagiers dat in 2019 – voor corona – via onze luchthavens reisden.

In juli en augustus kozen 94.085 passagiers voor Luchthaven Oostende-Brugge voor hun vakantie. Dat is een stijging van 34% in vergelijking met 2021. Reizigers konden deze zomer kiezen uit 13 bestemmingen in Griekenland, Spanje en Turkije. De luchthaven verwelkomde deze zomer opnieuw 73% van het aantal passagiers dat tijdens de zomer van 2019 via onze luchthaven reisden. “We zijn blij dat de mensen de weg naar onze luchthaven hebben teruggevonden”, zegt CEO Eric Dumas. “De cijfers vergelijken met 2019 is moeilijk, want toen werden in totaal 22 bestemmingen aangevlogen. Deze zomer hadden we slechts 13 bestemmingen in de aanbieding vanuit Oostende. We hopen snel nieuwe bestemmingen te kunnen toevoegen.”

In totaal reisden dit jaar al 250.578 passagiers via de Oostendse luchthaven. Top 3 zomerbestemmingen vanuit Luchthaven Oostende-Brugge: 1) Alicante, 2) Canarische Eilanden en 3) Malaga.

Regionale luchthavens populair

De regionale luchthavens bieden reizigers steeds een comfortabel vertrek zonder stress aan. De luchthavens winnen dan ook steeds aan populariteit bij de reizigers. “Wie kiest voor een regionaal vertrek, kiest meteen ook voor een comfortabel vertrek zonder stress. Op onze luchthavens heerst geen grote drukte en we zijn steeds makkelijk bereikbaar. Op onze luchthavens heerst een familiale sfeer. We raden passagiers dan ook aan om niet vroeger dan 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.”

“De korte wandelafstanden en snelle check-in zijn voor veel passagiers de doorslaggevende factor om via Oostende of Antwerpen te reizen. Nu veel luchthavens te kampen hebben met personeels- en capaciteitstekorten kunnen de regionale luchthavens een belangrijke rol spelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.