Luchthaven Kortrijk-Wevelgem is decor voor voorstelling peperdure Jets

Vliegtuigbouwer Gulfstream kwam op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem de nieuwe Gulfstream G500 en de middelgrote G280 voorstellen.© BRU
Vliegtuigbouwer Gulfstream kwam op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem de nieuwe Gulfstream G500 en de middelgrote G280 voorstellen.© BRU
Redactie KW

Op dinsdagmorgen 29 juni kreeg de luchthaven Kortrijk-Wevelgem de primeur om te fungeren als decor voor de voorstelling van twee nieuwe peperdure Jets.

Op uitnodiging van Luxaviation Belgium, een van de grootste zakenjet-operators wereldwijd die op dit ogenblik meer dan 260 vliegtuigen beheert en die naast Zaventem ook een vestiging heeft op de luchthaven van Kortrijk- Wevelgem, kwam vliegtuigbouwer Gulfstream in samenwerking met de luchthaven Kortrijk-Wevelgem er hun nieuwe Gulfstream G500 en de middelgrote G280 voorstellen.

Perfect voor zakenvluchten

De toestellen die zich perfect lenen voor zakenvluchten, waar Luxaviation Belgium bekend voor staat, slagen er beiden zonder enige moeite in om vanuit Wevelgem richting New York te vliegen zonder enige tussenstop.

Beide Jets zijn eveneens voorzien van de nieuwste snufjes zoals Netflix, supersnel internet, een kleine badkamer en – keuken en noem maar op. De super-de-luxe cabine van beide jets kan eveneens omgevormd worden tot slaapruimte.

De Gulfstream 500 biedt plaats aan 13 tot 19 passagiers, zijn kleinere broer de Gulfstream G280 kan per vlucht maximum tien passagiers meenemen.

Luxaviation Belgium

Luxaviation Belgium nam in 2013 Abelag over die in 1964 in Grimbergen werd opgericht. Toen Abelag in 2000 fusioneerde met Sky Service, dat reeds sinds 1985 actief was op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem, werd Abelag meteen het grootste zakenluchtvaartbedrijf van de Benelux.

In 2013 werd Abelag overgenomen door Luxaviation Group. Drie jaar later werd de onderneming omgedoopt tot Luxaviation Belgium die in België actief is op de luchthavens van Brussel en Kortrijk-Wevelgem. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier