Lichtreclame-specialist Publima, met hoofdkwartier in Zwevegem, blijft groeien

Luc Steegmans (links) van Elbo Signs en Koen Bossuyt van Publima, schudden de hand op de overname. © GJZ
Redactie KW

Nadat ze vorig jaar hun intrek namen in een nieuw hoofdkwartier in Zwevegem én het Nederlandse Glaifa overnamen, breidt Publima opnieuw uit. Nu namen ze een bedrijf in Limburg over. De specialist in lichtreclame, gevelreclame en 3D-logo’s is nu ook eigenaar geworden van Elbo Signs uit Limburg. “Met uitvalbasissen in Zwevegem, Tilburg en Hasselt kunnen we nu een nóg betere service bieden in heel België”, begint bestuurder Koen Bossuyt.

Publima is opgericht in 1966 en is al jarenlang een gevestigde waarde in de sector. Sinds 2010 staat Koen Bossuyt (50) er aan het roer en vooral de laatste jaren is de groei van het bedrijf duidelijk zichtbaar.

Marktleider in Benelux

“Zo verhuisde Publima vorig jaar van Oudenaarde naar bedrijfszone De Pluim in Zwevegem, waar we een creatieve en volledig CO²-neutrale productiehal bouwden van zo’n 3.420 m² groot. Eerder dat jaar was er ook al de overname van het Nederlandse Glaifa, waardoor we uitgroeiden tot een van de marktleiders in de Benelux.”

Nu is Publima opnieuw aan uitbreiding toe, ditmaal met de overname van Elbo Signs uit Hasselt. “Elbo Signs was het kind van eigenaar Luc Steegmans en dus zocht hij iemand om de toekomst te verzekeren én ook de eigenheid van het bedrijf te behouden”, weet Koen Bossuyt.

Modernisering winkelcentrum Ring Kortrijk

Publima, Glaifa en Elbo Signs zijn gespecialiseerd in alle vormen van licht- en gevelreclame. Op die manier helpen ze talloze bedrijven, groot én klein, om zichzelf in de kijker te zetten. Momenteel zijn ze volop bezig met de modernisering van winkelcentra Ring Kortrijk en Malinas in Mechelen, om maar enkele van de lopende projecten te noemen.

“Het is daarbij ons doel om kwalitatief maatwerk te maken, maar we willen het ook betaalbaar houden. Net daarom investeerden we in onze nieuwe state-of-the-artfabriek, waar volop ingezet wordt op efficiënte processen. Zo willen we onze missie voortzetten”, besluit Koen Bossuyt. (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.