Leonidas vestigt zich definitief in de Stationsstraat en heeft nieuwe zaakvoerster

Sylvie Taelman. (Foto PPW)
Redactie KW

In de Stationsstraat 53 in Waregem opende Sylvie Taelman (42) vorige week haar nieuwe Leonidas-winkel. Het wordt een vaste locatie want een terugkeer naar het gerenoveerde Het Pand zit er niet meer in. De winkel is open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 13.30 uur en van 14 tot 18 uur, op zaterdag-marktdag doorlopend van 8.30 tot 17 uur.

Sylvie is afkomstig van Zottegem en woont met haar gezin in de Marcel Windelstraat. Haar man Benoit is culinair adviseur bij Lutosa. De kinderen heten Benoit (15) en Violette (13). Een wandeling in het naburige park Baron Casier met haar twee jaar oude maltezer Maurice is wat haar gelukkig maakr. Ze volgde hotelopleiding bij Stella Matutina in Brakel en behaalde een bachelor hotelmanagement bij Vives in Brugge. Ze geniet van een goed boek, een goed glas wijn bij een lekkere maaltijd en nieuwe oorden opzoeken op vakantie.

“Voeding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven”, verduidelijkt Sylvie. “Het culinair genieten werd me met de paplepel ingegeven door mijn mama die bij Vlam werkte en mijn broer die een restaurant heeft. De keuze om op jonge leeftijd een hotelopleiding te volgen was direct gemaakt. Om op de werkvloer ervaring op te doen ging ik elk weekend in de horeca aan de slag.”

Groot gemis voor Waregem

Toch sloeg Sylvie andere wegen in en werkte ze eerst als logistiek medewerker bij Alpro, was ze een tijd winkelbediende bij Dobbels-Lefevre en werkte ze als bediende bij zakenkantoor Bekaert.

“Na meer dan tien jaar in het bank- en verzekeringswezen te hebben vertoefd, kwam de drang om iets anders te gaan doen”, zegt Sylvie. “Met de verbouwingen in Het Pand zagen we dat de Leonidas-winkel niet naar een andere plaats zou verhuizen en hoorden we dat de uitbaatster ermee stopte. We vonden dit een groot gemis voor Waregem, dus trok ik mijn stoute schoenen aan en belde met Leonidas. Mijn voedingsachtergrond en grote culinaire interesse en de ‘goesting’ in chocolade hielpen me bij de onderhandelingen. Na een leuke en vooral interessante opleiding bij Leonidas konden we vorige week onze winkel openen.” (Philippe Peers)

Info: 0495 28 77 11 en confiseriesylvie@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.