Leegstaand hotel stelt parking open om buurt te ontlasten

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

Ariane Hotel staat al maanden leeg, maar de parking is sinds kort wel gevuld. De uitbaters bieden hun veertig plaatsen aan om de buurt te ontlasten.

Het Ieperse Ariane Hotel is al sinds 19 oktober gesloten en dat blijft wellicht nog een paar maanden zo. “Ik hoop begin maart opnieuw de deuren te openen”, vertelt medevennoot Natasja Feliers. “In principe mogen wij hotelgasten verwelkomen, maar dat is niet haalbaar. Het is een grote kost om het hotel te openen zonder ons restaurant. Daarnaast wil ik geen keuze maken tussen wie wel of niet mag komen werken. Vandaar de beslissing om te wachten tot we opnieuw met alles mogen beginnen.”

De uitbaters doen er alles aan om het ‘A-team’ van Ariane te behouden. “We willen graag onze doorstart maken met ons huidige topteam, maar vooral voor hen weegt deze lockdown nu toch wel heftig door”, aldus Natasja. “We doen er alles aan om hen betrokken te houden. Naar aanleiding van Wapenstilstand plaatsten we 238 kruisjes voor herdenkingstoeristen op de begraafplaatsen van de Ypres Salient en onlangs 23 in de streek van de Somme. We bezochten in de kerstperiode elke werknemer met een kerstpakje en zamelden heel wat pakjes in voor 52 kinderen van Vereniging Ons Tehuis voor Zuid-West-Vlaanderen.”

Het nieuwste initiatief van Ariane: de lege parking openstellen. “Nadat parkeren in Ieper opnieuw betalend werd, merken we dat de gratis randparking op het Minneplein heel drukbezet is. Daarom deden we onze slagboom omhoog, zodat buurtbewoners en pendelaars onze 40 plaatsen kunnen gebruiken. Het doet ons enorm veel deugd om weer wat beweging en mensen te zien. Intussen bereiden we ons zo goed mogelijk voor op een veilige heropening.”

(TP)