Ledenaantal van TC Aquila in Wingene swingt de pan uit: “Investering in overkapping en padelterreinen lonen”

Claude De Clerck (links) met de kleuters en de lesgevers. (foto WD)
Claude De Clerck (links) met de kleuters en de lesgevers. (foto WD)
Redactie KW

Acht jaar geleden begon TC Aquila pas aan zijn eerste seizoen. Na twee jaar bereikte de Wingense tennisclub al de kaap van 300 leden en steeg de vraag naar wintertennis. Daar investeerde de club in en de overkapping werd in 2020 een feit. Ook heeft de club ondertussen padelterreinen aangelegd.

“Onze investeringen hebben dus geloond”, verduidelijkt Claude De Clerck, de sportief verantwoordelijke van TC Aquila. “Wij hebben voor padel en tennis samen nu goed 700 leden. Heel veel jeugdige leden ook en dat heeft ons ertoe doen besluiten om in de vakantiemaanden juli en augustus voor het eerst tenniskampen voor de kleuters te organiseren.”

“Wij hebben nu op maandag en zaterdag samen 220 jonge leden, ook kleuters, die tennisles komen volgen, dus konden die kampen niet uitblijven. Inschrijvingen daarvoor zijn al bezig en we zijn bijna volzet, maar er kunnen nog wel enkele plaatjes ingevuld worden. Dat je nu het hele jaar door kunt tennissen bij TC Aquila is als je het geheel bekijkt een schot in de roos. Ook op sportief vlak hebben we vooruitgang geboekt, want meer en meer leden die deelnamen aan tornooien hebben onze club in de picture en op de competitieve kaart gezet.”

Tornooien

“Er werd ook werk gemaakt van de opmaak van een nieuwe vennootschap AquilaSport die het beheer van de verhuur van de infrastructuur op zich zal nemen. Door de intrede van padel was dit ook de gelegenheid om de website onder handen te nemen. Een nieuwe website werd gemaakt. Als na 9 juni Tennis Vlaanderen groen licht geeft, zal on Ethias Jeugdtornooi gespeeld kunnen worden in de week van 12 tot 18 juli.”

“Na dit tornooi organiseren we ook ons eerste padeltornooi waarvoor er zeker heel veel belangstelling zal zijn. De nodige info over onze club, de werking ervan en tornooien staan duidelijk op onze website. We blijven ook samenwerken met TC De Wilge in Egem, vooral wat het spelen tijdens de daluren en bij regenweer betreft”, besluit de sportief verantwoordelijke.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier