Larissa eert haar grootmoeder met een eigen modeboetiek

Larissa Vandenheede en Anthony Plovy baten modeboetiek Andrea’s Fashion uit. (foto WK)
Redactie KW

Larissa Vandenheede en Anthony Plovy openden hun nieuwe modeboetiek Andrea’s Fashion in de Molenstraat. Voor Larissa een emotioneel moment, daar de winkel ook een beetje een ode is aan haar dementerende grootmoeder. “Een mooie, trotse vrouw naar wie ik altijd ontzettend opkeek”, aldus Larissa.

Larissa (32) en Anthony (39) konden op hun openingsdag op heel wat belangstelling rekenen. Hij werkt als gemeenschapswacht bij de stad, Larissa is modestyliste en heeft altijd in de verkoop gestaan.

Personal shopper

“Zij droomde hier al lang van, dus toen dit pand vrijkwam besloten we om de sprong te wagen. De Molenstraat is een aangename winkelstraat”, vertelt Anthony.

Larissa was in bijberoep al personal shopper. “Maar dat zit hier eigenlijk niet zo in de lift”, zegt ze. Larissa geeft nu gratis stijladvies in haar winkel. Ze is ook make-up artist na de uren. “Ik zweer altijd bij eerlijk advies, anders zou ik er zelf ook maar weinig voldoening van krijgen. Shoppen moet je een goed gevoel geven hé. Ik vind het fijn, die zoektocht samen met de klant.”

De stijl die je bij haar aantreft, omschrijft Larissa als zacht en vrouwelijk. “Cosy ook, en ik hou van kleurtjes. Misschien zit mijn Jamaicaanse herkomst daar voor iets tussen. Maar in de eerste plaats wil ik dat vrouwen hier zonder gêne, ongedwongen binnenkomen.”

En de winkelnaam? “Een knipoog naar de voornamen van mijn twee oma’s: Andrea en Adriana. Andrea is ook mijn middelste naam, en ik draag die met veel trots”, aldus Larissa. Het is ook van daar dat de modekriebel komt. “Mijn ene oma was thuis altijd kleedjes aan het naaien. Jammer dat het niet zo goed met haar gaat, ik zou er alles voor geven om samen met haar in de winkel te kunnen staan.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier