Lannoo neemt Nederlandse Uitgeverij Nieuw Amsterdam over

Uitgeverij Lannoo in de Kasteelstraat.© LVA
Uitgeverij Lannoo in de Kasteelstraat.© LVA

Het Belgisch-Nederlandse uitgeefhuis Lannoo, met hoofdzetel in Tielt, neemt Uitgeverij Nieuw Amsterdam (sinds kort Park Uitgevers) over. Dat meldt het familiaal gerunde Lannoo maandag, zonder financiële details vrij te geven. Met de overname wil Lannoo zijn positie in Nederland verder verstevigen.

Lannoo neemt Park Uitgevers met de uitgeeffondsen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium en Fontaine, en alle medewerkers per 1 januari 2021 over.

“Met deze acquisitie verstevigen wij onze positie als belangrijke speler in algemene en literaire boeken in Nederland en België”, zegt Yrja Danner, directievoorzitter van LannooMeulenhoff, de Nederlandse divisie van uitgeverij Lannoo.

Onverwacht

Bij het Nederlandse Novamedia, eigenaar van Park Uitgevers, is te horen dat de benadering door Lannoo onverwacht was, maar wel “past bij onze wens ons te focussen op onze kernactiviteit, het organiseren van Postcode Loterijen in binnen- en buitenland.”

“In dat kader is de toekomst van deze mooie fondsen en van de vakkundige mensen beter gewaarborgd bij een bedrijf dat zich uitsluitend op boeken uitgeven richt”, aldus Imme Rog, lid van de raad van bestuur van Novamedia.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.