Lambrecht Trailers wint Accent Award voor diversiteit

Staand vanaf derde persoon vlnr.: Greet Decleir, Luc Lambrecht, Bert Lambrecht en Tine Caen. © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Lambrecht Trailers uit Kortemark kreeg donderdag 1 juli de gouden Accent Award in de categorie diversiteit overhandigd. De award werd uitgereikt door talent placement bedrijf Accent om bedrijven in de bloemetjes te zetten die inzetten op actuele HR-thema’s. Lambrecht Trailers telt ongeveer 45 werknemers. Niet alleen verschillende nationaliteiten, maar ook verschillende generaties werken er harmonieus samen.

De eerste generatie Lambrecht begon destijds als hoefsmid op Kortemark-Elle, 50 jaar later is het familiebedrijf gespecialiseerd in de bouw van bulktanks en zijn ze gevestigd langs de Hoogledestraat 122 in Kortemark.

Lambrecht Trailers ontwerpt en bouwt bulktanks voor het transport van diverse droge bulkproducten zoals veevoeders, granen, meel, zaden, pitten, aardappelvlokken, suiker, soja, zouten en premixen. Maar ook diverse pellets, zoals veevoederpellets, houtpellets… Aan het hoofd van dit familiebedrijf staat Luc Lambrecht, samen met zijn zoon Bert Lambrecht en technisch directeur Francis Verhelst.

Het bedrijf telt ongeveer 45 werknemers, zowel vaste werknemers als interims, afhankelijk van week tot week.

Digitaal magazijn

“Bedrijven konden zich inschrijven in de categorieën veiligheid, werkplezier, diversiteit, opleiding en innovatief rekruteren”, klinkt het. “Wij hadden ons ingeschreven voor de categorie veiligheid waarvoor we ook heel wat initiatieven nemen, en voor de categorie diversiteit.”

“Dat we in die laatste categorie de gouden trofee hebben gekregen, is een verdienste van het volledige team. Naast Nederlands wordt er bij ons Frans, Roemeens, Pools, Hongaars en Portugees gesproken. Samenwerken met al deze nationaliteiten lukt goed, dankzij tal van initiatieven. Zo hebben we een digitaal magazijn opgezet waar onze werknemers in hun eigen taal antwoorden op hun vragen krijgen.”

Behalve heel wat nationaliteiten stelt het familiebedrijf ook verschillende generaties te werk. “Bij ons werken er zes families van vader op zoon: een mooie combinatie van ervaring en jeugdig enthousiasme. Het moet hier nog zo slecht niet zijn, denken we dan.”

Lambrecht Trailers is alvast heel blij met de gouden trofee. “Het betekent voor ons een appreciatie en erkenning dat we goed bezig zijn en dat maakt ons blij”, besluiten de zaakvoerders.

Drie van de vijf categorieën werden gewonnen door West-Vlaamse kmo’s, naast Lambrecht Trailers gingen ook Alkern VOR Beton uit Roeselare en Izytec uit Izegem met een award naar huis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.