Laatste voorbereidingen voor nieuwe Jumbo

Redactie KW

Winkelrekken die aan een rotvaart worden gevuld, helpende handen die met gevulde dozen heen en weer lopen en de kassasystemen die nog een laatste keer worden getest. Binnen enkele dagen opent de eerste vestiging van Jumbo in de regio haar deuren in Lauwe. Een moment waar niet alleen klanten, maar ook de medewerkers hunkerend naar uitkijken.

Wuk peis je?” Sebastien Sintobin, de zaakvoerder van de vroegere Select supermarkt die nu aan het roer komt te staan van Jumbo, heeft er dynamische dagen opzitten. Aan een ongeziene snelheid wordt de nieuwe winkel gevuld. Het resultaat van een waanzinnige planning die tot in de kleinste details werd voorbereid. Woensdag kunnen de klanten opnieuw richting ‘hun’ Lauwse supermarkt.

Wereldkeuken

Ze zullen zich meteen aan een compleet nieuw concept kunnen verwachten. “Om te beginnen is de winkel veel groter geworden”, vertelt Sebastien. “De beenhouwerij zoals die er vroeger was, bestaat niet meer. Een stuk van de voormalige drankenhandel werd omgetoverd tot magazijn. Op die manier kwam er heel wat plaats vrij, plaats die we mee in het winkeloppervlak hebben meegenomen.”

“Ook qua aanbod zijn we gigantisch gegroeid. Waar we vroeger al een stevig basisaanbod hebben, kunnen we nu zowat alles aanbieden. Je merkt meteen dat Jumbo keihard inspeelt op de jongere klanten. De producten van vroeger zijn er nog steeds, maar werden aangevuld met vegetarische producten, verschillende rijstsoorten of kruiden. De wereldkeuken binnen handbereik, als het ware. Ook de kassa’s kregen een hypermoderne injectie. Klanten kunnen nu aan de slag met een zelfscan, iets wat we vroeger niet hadden.”

Open beenhouwerij

Heel wat veranderingen en nieuwigheden, maar toch biedt het nieuwe Jumbofiliaal nog steeds enkele vaste waarden aan. “Om te beginnen zijn al onze collega’s nog aanwezig, vertrouwde gezichten met een nieuw hemd aan”, grapt de zaakvoerder. “Van in het begin was het duidelijk dat we onze mensen mee gingen nemen in het nieuwe concept. Ze vormen het aanspreekpunt voor de klanten en zijn de basis van onze zaak.”

“Daarnaast hebben we ook een unicum in het Jumboconcept. Hoewel de slagerij, zoals mensen die vroeger kenden is verdwenen, hebben we een nieuwe, open beenhouwerij in de winkel geïnstalleerd. Vanuit Nederland krijgen we nu een riant aanbod aan vlees en beleg, maar onze eigen filet americain en spaghettisaus konden we onmogelijk vervangen. Vanaf woensdag zullen de klanten dus opnieuw die traditionele kleppers kunnen verkrijgen, dagvers gemaakt door onze eigen beenhouwers.” Jumbo Lauwe opent de deuren op woensdag 17 november, klokslag 9 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.