Kringwinkel en Carrefour Brugge openen eerste ‘circle-wall’ in Brugge

De Kringwinkel en Carrefour openen de eerste circle-wall met vlnr. Jolien Roedolf, Serge Geloen, Bruno Delahaye en Emily Senesael. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Kringwinkel en hypermarkt Carrefour op B-Park in Brugge openden een recyclagepunt of ‘circle-wall’ voor zowel textiel en kledij, lampen, papier, plastic en gebruikte batterijen. “Per week komen hier zo’n 20.000 klanten over de vloer, dus de ingang van onze winkel is de ideale locatie voor dit reyclagepunt”, zegt Bruno Delahaye, directeur van de hypermarkt Carrefour B-Park.

In de zogenaamde ‘circle-wall’ aan de ingang van hypermarkt Carrefour op B-Park kun je voortaan zowel gebruikte batterijen, papieren lampen en plastic als kleding en textiel deponeren. Carrefour en De Kringwinkel bundelen zo dus de krachten om hergebruik van kleding en textiel te stimuleren en zo de afvalberg te verkleinen.

De Kringwinkel, de keten van winkels waar heel wat spullen een tweede leven krijgen, zamelt al meer dan twintig jaar textiel in via zijn vestigingen. De kleding wordt in de verschillende textielsorteercentra gesorteerd en vervolgens in de Kringwinkels verkocht.

“Deze samenwerking met Carrefour past perfect in onze strategie om meer diverse en toegankelijke geefpunten te installeren. We hopen dan ook dat de andere Carrefours geïnspireerd raken door deze pop-up en dat we de circle-walls met de textiel geefpunten kunnen uitrollen over heel Vlaanderen”, zegt Jolien Roedolf, business developper bij De Kringwinkel.

Plastic meteen in recyclagepunt

“Deze circle-wall in Brugge is ideaal gezien we van de stad Brugge, in tegenstelling tot andere steden en gemeenten, nog geen toelating kregen om textielcontainers op het openbaar domein te plaatsen”, vult communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Karen Roose aan.

Ook Bruno Delahaye, directeur van hypermarkt Carrefour B-Park, toont zich tevreden met de samenwerking. “Per week komen hier zo’n twintigduizend klanten over de de vloer, dus de ingang van onze hypermarkt is de ideale locatie voor dit recyclagepunt. Het is nu al een succes want hoewel de circle-wall officieel nog niet geopend was, werd die de voorbije dagen toch al massaal gebruikt. De klanten gebruiken die ook direct om het plastic rond bijvoorbeeld een sixpak melk te deponeren zodat ze thuis met minder afval zitten. Brugge fungeert hier dus als pilootproject en als het verder zo goed blijft lopen, is de kans reëel dat er ook in andere vestigingen zo’n circle-wall komt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier