Krak van Middelkerke Jana Bulcke promoot ambachtelijk lekkers

Met automatenshops wil Jana Bulcke de mensen nog meer laten kennismaken met haar ambachtelijke producten. (foto LC)
Paul Bruneel

Als er iets is dat bij de Krak van Middelkerke Jana Bulcke niet ontbreekt dan is het ambitie. Ze runt niet alleen een boerderij met tientallen koeien, ze stampte ook een eigen winkeltje en gelagzaaltje uit de grond en verkoopt haar zelfgemaakte ambachtelijke producten zoals ijsjes, yoghurt en pudding.

Het is tijd om de boerderijgrenzen van het Kapelleweidehof in Sint-Pieterskapelle te overschrijden, moet Jana hebben gedacht en ze wil nu ook haar producten aan de man brengen via automaten. “Ik ben een pilootproject gestart bij mijn zus Evelyne in de Korenbloemstraat 53 in Torhout en dat loopt heel goed. De mensen kunnen er op zaterdagvoormiddag terecht aan het automaat en er is ook een takeaway mogelijk.”

“Het is mijn bedoeling om in de regio, op diverse plaatsen, mijn ambachtelijke producten in automaten te stoppen zodat meer mensen kennis kunnen maken met wat ik produceer. Mogelijk gebeurt dat al in het najaar, maar het zou natuurlijk leuk zijn als ik ook de toeristen ‘warm’ kan maken voor mijn ‘koude’ ijsjes”, lacht Jana.

Eigen winkeltje

Jana is bachelor in de agro- en biotechnologie met afstudeerrichting landbouw en haalde haar kennis voor het maken van ambachtelijk ijs via een aantal cursussen. Ondertussen runt zij nog altijd haar eigen winkeltje op het Kapelleweidehof, dat enkel open is op zaterdag van 10.30 tot 17 uur. Op dat moment kun je ook een pannenkoek verorberen in het gelagzaaltje.

Een nieuwigheid die Jana presenteert zijn de eindejaarsbuches vanaf vier personen. “Net zoals bij de ijsjes waarvan ik zo’n 20 eigen smaken heb, heb ik gezorgd voor keuzemogelijkheden. Ik experimenteer graag en laat de klanten hun mening geven over wat ik maak”, zegt Jana. “Er zijn buches met speculaas, chocolade, framboos en karamel en een van de toppers is de dame blanche.”

Extra openingsuren

Ter gelegenheid van eindejaar is het zuivelwinkeltje op het Kapelleweidehof open op 22, 23, 24, 25, 30 en 31 december van 10 tot 18 uur. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.