Kortrijks vastgoedkantoor stort zich op kunstproject

Op de foto zien we Ann Deraedt van Engel & Völkers, Bruno Parmentier en kunstenaar Edgard Antoin. © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bij Engel & Völkers is er op 29 en 30 oktober een kunstevenement. Niet bijzonder, zou je denken, tot je te weten komt dat deze gecombineerd wordt met een infomoment voor een nieuwbouwproject in Lauwe. “Door corona kon dit niet eerder.”

Al van toen vastgoedkantoor Engel & Völkers in het voorjaar van 2020 introk in het pand van de Patria vertelde Gilles Bonvin van het vastgoedkantoor dat er gekozen werd voor dit pand met de bedoeling een kruisbestuiving te realiseren tussen vastgoed en kunst. “Dat past bij elkaar”, zei hij toen.

29 en 30 oktober zijn de laatste dagen van de tentoonstelling met werken van Edgard Antoin uit Moen. Ook wordt het boek over Edgard met foto’s van Danny Parmentier voorgesteld. Een tapijtentufster uit Gent zal op de slotdag van de tentoonstelling een demonstratie geven over hoe ze tapijten maakt van de kunstwerken van Edgard. “Ze maakt van mijn ontwerpen een definitief wandtapijt ter plaatse”, vertelt Edgard. Ook wordt tijdens de laatste tentoonstellingsdag het bouwproject van Bruno Parmentier in Lauwe voorgesteld. “Die kruisbestuiving tussen verkoop van vastgoed en kunst past bij de filosofie van ons kantoor”, stelt Gilles. “De kunst is een meerwaarde voor de bouwpromotor en het infomoment voor het project in Lauwe.”

Drieweg

In het boek over Edgard Antoin staat een quote die goed in het gegeven past, namelijk: Schoonheid, vastgoed en kunst, de drieweg. “Daarbij toonden we een foto van een grote dakpan die op de hoek van een huis geplaatst werd”, vertelt Edgard, die jaren dakpannen maakte bij Koramic. “Deze drieweg zal er zijn op 30 oktober.”

De tentoonstelling bij Engel & Völkers op de Grote Markt 19 A in Kortrijk is vrij toegankelijk op vrijdag 29 oktober van 10 tot 18 uur en op zaterdag 30 oktober van 13 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.