Komrsant lanceert creatieve coworking-hub in de Gasthuisstraat in Poperinge

Grafisch vormgever Marijn Keyngnaert, bezieler van Komrsant, richt een coworking-hub op in Poperinge.© gf
Grafisch vormgever Marijn Keyngnaert, bezieler van Komrsant, richt een coworking-hub op in Poperinge.© gf
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In grootsteden als Gent, Antwerpen en Brussel is coworking al aardig ingeburgerd. Nu krijgt ook Poperinge een plek waar creatieve zielen elkaar kunnen versterken. In de Gasthuisstraat biedt het creatief bureau Komrsant (lees: commerçant) voortaan een plek aan gelijkgestemden om hun werkplek te delen.

Dat er een nieuwe wind waait door de Westhoek, is voelbaar in de regio. Steeds vaker kiezen jonge bedrijven resoluut om hun werkstek op te richten vlakbij hun woonplek of roots.

Grafisch vormgever Marijn Keyngnaert, bezieler van Komrsant, richt nu een coworking-hub op waar lokaal talent zich verder kan ontwikkelen. Daarmee komt hij tegemoet aan de zogenaamde braindrainproblematiek, waarbij sterk lokaal talent naar grootsteden verkast.

Talent dicht bij huis houden

“Door dat talent dicht bij huis te houden, creëren we tal van mogelijkheden, ook naar marketing en communicatie toe”, aldus Marijn. “Deze hub is tegelijk ook een snuffelmoment of de streek klaar is voor zo’n werking. Een nuchtere aanpak om het project stap per stap te laten groeien.”

“Om zijn duidelijk strategische keuze sterker te maken, bied ik voortaan onderdak aan gelijkgestemden. In de coworking-hub van Komrsant deel je de ruimte en huur je een bureau”, aldus nog Marijn Keyngnaert.

Even kunnen overleggen

“In Poperinge bestaat er nog geen zo’n inspirerende plaats waar ondernemers elkaar kunnen vinden. Het biedt tal van voordelen. Het is fijn om met andere creatieve geesten je enthousiasme te kunnen delen in plaats van in je eentje in je eigen living te werken. Daarnaast werkt het motiverend om even te kunnen overleggen als je met vragen zit.”

Als solo-entrepreneur is het voor de grafisch vormgever belangrijk om zich te laten inspireren. Zijn werkterrein is zeker niet vastgepind op de Westhoek. Zo biedt hij voor verschillende bedrijven in de streek grafische vormgeving aan.

Deze hub is tegelijk ook een snuffelmoment of de streek klaar is voor zo’n werking

“Heel vaak start het met een nieuw logo of de opmaak van een brochure en zien klanten in dat de herwerking van de huisstijl op zijn plaats is, om hun bedrijf professioneel zichtbaar te maken. Door al vrij snel in dat denkproces mee te starten, is de voldoening bijzonder groot bij de effectieve realisatie van de identiteit en branding van een firma.”

Andere creatievelingen aantrekken

Met Komrsant verzamelde Marijn al verschillende mooie referenties in de streek. Met de coworkingspace in Poperinge wil hij graag andere creatievelingen aantrekken om in een goede sfeer samen te werken. De eerste partner in dit verhaal is SHOOW, het presentation agency van Matthias Cornette.

De coworking-hub van Komrsant is te vinden in de Gasthuisstraat 46 in Poperinge.

Meer info: www.komrsant.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.