Komense eindejaarsactie is helemaal terug van weggeweest

© CL
Christophe Lefebvre

Na een sabbatjaar, een rechtstreeks gevolg van de coronacrisis, is de Komense eindejaarsactie helemaal terug. Tijdens deze 60ste editie kan iedereen die winkelt in Komen een gloednieuwe wagen winnen.

44 deelnemende handelaars, een indrukwekkende prijzenpot en een heuse vierwieler die staat te wachten op een nieuwe eigenaar. SIDEC, de vereniging van Komense handelaars, pakt tijdens deze feestelijke editie stevig uit om de lokale handel in de verf te zetten.

Pak koffie

“In 1960 werd besloten om voor het eerst een dergelijke actie op poten te zetten, waarbij mensen een pak koffie konden winnen. Vandaag de dag is een pak koffie maar klein bier in vergelijking met de hedendaagse prijzenpot al bleef de geest van de actie in al deze jaren ongewijzigd.”

Vincent Delbecque, woordvoerder van de SIDEC, kan dan ook met zekere trots deze bijzondere editie aan de Komenaars voorstellen. “44 handelaars tekenden in op de actie”, gaat hij verder. “Bij iedere aankoop kun je stempels verzamelen en eenmaal je een volle stempelkaart hebt kun je die in een urne gooien. Op 9 verschillende plaatsen over het volledige grondgebied werden de urnes geplaatst, zodat je nooit ver hoeft te lopen met een volle kaart. Vanaf 25 november kan iedereen op die manier stempels verzamelen en dit tot en met 8 december.”

30 winnaars

Wie denkt aan stempels denkt meteen aan prijzen, iets waar de SIDEC dan ook grondig werk van heeft gemaakt. “Tijdens 5 verschillende trekkingen zullen verschillende prijzen worden uitgedeeld”, verklaart Vincent. “Van een fiets tot een laptop, niet minder dan 30 winnaars zullen een extra bijzondere eindejaarsperiode beleven. Het neusje van de zalm volgt tijdens de laatste trekking op 8 januari.”

“Eén gelukkige zal dan de sleutels van een gloednieuwe Fiat 500 ontvangen. Een leuke, hippe en vooral ecologische wagen met een waarde van meer dan 13000 euro. Wie niet overtuigd is kan de auto gaan bewonderen op de Sint-Annaplaats, waar hij zal uitgestald staan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.