Kledingwinkel opent met modeshow in kerk van Zwevegem

© (Foto GV)
Redactie KW

Met een heuse modeshow in de Maria-Bernardakerk in Zwevegem-Knokke, werd zaterdagavond Maison Bernadette geopend.

Maison Bernadette is een weggeefwinkel van tweedehandskledij. Mensen die het financieel heel moeilijk hebben, kunnen er gratis tweedehandskledij komen halen.

Zo’n 20 vrijwilligers steken hun schouders onder dit project. Ze helpen de mensen die langskomen in de weggeefwinkel en ze sorteren ook de kledij die binnen wordt gebracht. Tweewekelijks kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben kledij komen ophalen. Dit op de tweede woensdag en de vierde zaterdag van de maand, telkens van 14 tot 16 uur.

Zaterdag dienden de kerkstoelen van de Maria-Bernardakerk plaats te maken voor een catwalk. De kleding van de winkel werd er geshowd door vrijwillige mannequins die gecoacht werden door Laurens Pouchele. Laurens bouwde een internationale modellencarrière uit en liep shows in Parijs, Milaan, Londen, New York… Het werd een indrukwekkende modeshow.

Ook de winnaar van de wedstrijd op een passend logo te ontwerpen kreeg zijn prijs overhandigd. Het werd Karel Debels die een bak trappist van Westvleteren en een snoepmand kreeg.

Op de foto: Karel Debels samen met de verantwoordelijken van Maison Bernadette. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.