Klaas en Wesley nemen Café Français op de Markt van Brugge over

Klaas Devriese en Wesley Matthys in hun nieuwe zaak. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Klaas Devriese en Wesley Matthys gaan van start als uitbaters van Café Français op de Markt. Ze namen de zaak over van de familie Cousaert. “De zaak is een tijdje gesloten geweest voor een renovatie. We kiezen voor een brasserie waar zeker ook de Bruggelingen zich thuis voelen.”

Eind februari kon je in deze krant lezen dat de familie Cousaert na acht jaar haar aanpalende horecazaken op de Markt, Café Français en Grand Café Belfort, had overgelaten. Niet aan één overnemer voor het hele pand dat onder haar uitbating samen werd gerund, maar aan twee overnemers voor elk deel ervan.

We laten je alvast kennismaken met de overnemers van Café Français; Klaas Devriese (43) en zijn partner Wesley Matthys (45). Ze runnen ook al samen de pizzeria Da Mario, vlak naast Café Français. “Ik draai vooral achter de schermen mee in de uitbating, want ik ben ook nog samen met Bernard Lucker zaakvoerder van vastgoedkantoor DRL in de Katelijnestraat. Met mijn partner Wesley Matthys, die chef-kok is van opleiding, nam ik in 2018 pizzeria Da Mario over. Ik heb in mijn jonge jaren nog als kelner gewerkt hier op de Markt, onder meer bij Café Français. Wesley staat in de zaal en heeft de dagdagelijkse leiding.”

Grondige renovatie

Klaas en Wesley hadden de voorbije jaren een goed contact met de familie Cousaert, en zo vernamen ze ook al vlug dat hun zaken over te nemen stonden. “Het hele pand was voor ons echter te groot. We waren enkel geïnteresseerd in Café Français en uiteindelijk kwamen we toch tot een overeenkomst. Het pand bleef enkele weken dicht omdat we toch wel een grondige renovatie wilden doen en ook een nieuwe keuken installeerden.”

“We voegen bewust ‘brasserie’ toe aan de naam Café Français” – Klaas Devriese

“Voor de inrichting gaan we nog meer dan vroeger voor die typische brasseriestijl met mooi warm hout en ook mooi brandglas in lood boven de bar. We voegen bewust ‘brasserie’ toe aan de naam Café Français omdat we duidelijk willen maken dat de gerechten er toch echt wel belangrijk zijn. Daarbij willen we meer zijn dan een eetgelegenheid voor toeristen. We gaan doelbewust voor een zaak waar ook de Bruggelingen zich thuis voelen. Zo zullen we altijd met verse producten van de beste kwaliteit werken. Ons vlees komt overigens van de bekende kweker Dobbelaere in Damme. En de prijzen houden we erg democratisch. Zo kan je bij ons een koffietje krijgen voor 2,80 euro. Op zo’n prachtlocatie….”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier