Kingpin viert 25-jarig bestaan met verjaardagsbier: “Het hele plaatje moet kloppen”

Yannick Pollet en Juan DeGonell stellen trots het Kingpin-verjaardagsbier voor. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De kledij, tattoo- en piercingshop Kingpin bestaat 25 jaar en dat laat uitbater Yannick Pollet niet zomaar voorbijgaan. “We lanceren het witbier Old School Blanche dat enkel in de winkel en bij biercafé De Kelk te verkrijgen is. Onze tattooeur Juan DeGonnel zorgde voor de tekening op de fles”, zegt Yannick.

Het verhaal van Kingpin begon 25 jaar geleden in een ruimte van de ouderlijke woning van Yannick Pollet in de Prins Leopoldstraat in Brugge. Yannick is gek van alles wat met Engeland en eigenlijk heel Groot-Brittannië te maken heeft. Dus ook van de kledij van merken zoals Fred Perry, Lonsdale en Ben Sherman.

“Ik ging zeker om de twee à drie weken naar Engeland om kleding in te kopen voor de winkel. Er zijn weinig Engelse steden waar ik niet geweest ben maar mijn favoriet is en blijft Liverpool. Het feit dat het een havenstad is, de muziek, de kledij, de cultuur … ik vind het allemaal fantastisch”, vertelt Yannick.

“Er was duidelijk wel een publiek voor de kledij die ik aanbood. Een viertal jaar later verhuisde ik naar een ruimer pand langs de Maalsesteenweg. In 2002 startte ik zelf een groothandel in kledij op, terwijl ik ook wel de shop behield. Die groothandel liep echt wel goed maar na enkele jaren ben ik daar dan toch mee gestopt doordat de verkoper in Nederland waarmee ik samenwerkte niet betrouwbaar bleek.”

“Ik was een van de eersten die op een professionele manier piercings zette”

Yannick focuste zich vervolgens weer op zijn shop waar hij in 2006, naast het laten plaatsen van tattoos, ook begon met piercings. “Dat bleek toen echt wel een gat in de markt. Ik denk dat ik toen de eerste, of toch bij de eerste, was die op een professionele manier piercings zette”, stelt Yannick. “Dertien jaar geleden verhuisde ik dan naar de huidige locatie in de Philipstockstraat. Het pand, waar voorheen teken- en schildersgerief Van Loocke zat, stond al een tijdje leeg en door de financiële crisis in die tijd, kon ik het voor een al bij al lage prijs aankopen. Toch als je die locatie, pal in het centrum van de binnenstad, bekijkt”, klinkt het.

“Die verhuis naar de binnenstad heeft zeker gerendeerd, al van de eerste dag eigenlijk. Hier is veel meer beweging.”

Jong voelen

“Ik heb er, in de aankleding van de zaak, altijd voor gezorgd dat het hele plaatje klopt: de piercings, de tattoos, de kledij … er zit een eenheid in. Mensen die zich jong willen voelen, maar het daarom niet moeten zijn, en die wat alternatief en rebels willen zijn, vinden hier hun gading.”

Yannick is dus bijzonder tevreden en wil er met Kingpin in de Philipstockstraat graag nog heel wat jaartjes bij doen. “Maar niet zonder eerst eens goed te vieren en dat doen we op een feestje in café De Kelk in de Langestraat waar we ons verjaardagsbier, dat enkel daar en in De Kelk te krijgen zal zijn, voorstellen. Het gaat om een witbier, gebrouwen door de Brugse brouwer Diederik Van Damme, met de naam Old School Blanche. Mijn vaste tattooeur Juan DeGonnel zorgde voor het mooie en helemaal bij Kingpin passende etiket”, vertelt Yannick trots.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier